Monday, 16 July 2012

Kem Nadwah SPM 2012 terbaikk!!

 
 
 
 
salam..hai2 hari ni fiqa nak post entri pasal unconscious mind..fiqa baru lepas pergi kem nadwah pada 13 dan 14 Julai, jumaat dan sabtu yg lepas.. memang best!
banyak information2 baru yg fiqa dapat daripada kem tu. antaranya:
Hinopsis breathing,
Bubble-up technique,
Treatment: circle of excellent,
Concious and unconscious mind,
the magic of water,
alpha brainwaves,
terapi azan,
believe or not,
state management.
 
Semua treatment tu memang mencabar and serious, susah nak percaya kalau kita ikut logik akal.
kalau korang nak tahu, otak kita ni biasanya kita hanya guna 10 % sahaja daripada minda kita iaitu time kita sedar. While lagi 90 % tu ialah minda bawah sedar yang kita jarang gunakan @ tak pernah aktifkannya.
 
 
 
Okay dlm entri ni fiqa hanya tulis secara ringkas sahaja tentang minda separa sedar ni. nak cerita2 pasal keseluruhan kem memang terlalu banyak nak cerita. Buat pengetahuan korang, minda separa sedar ni tak pernah menipu. :)
Cerita pasal kem nanti fiqa tulis bila dah ada gambar2 masa kem tu berlansung. tunggu cikgu sheahila and cikgu sarah upload gambar2 tu kat fb. Baru best nanti nak cerita bila ada gambar2. :D
 
 STATE MANAGEMENT:
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM.
HARI INI:
SAYA BAIK!
SAYA HEBAT!
SAYA BIJAK!
YES, SAYA BOLEH!
ALLAHU AKHBAR!
 
 
~BELIEVE THE UNCONSCIOUS MIND :D~
 
10 A+'s

Sunday, 15 July 2012

Untuk Dia :D

 
 





 

Lirik Lagu Untuk Dia – SleeQ feat Najwa Latif

[Sleeq]
Kuatkan radio, kuatkan radio anda
Kuatkan radio, kuatkan radio
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Dia penuh gaya, semuapun nak bayar
Memang selalu belanja
Mungkin anak orang kaya
Kadang kala pabila
Dia ke Singapura
Tak duduk rumah saudara
Dia inginkan Shangrila
Bertemu di Facebook
Beberapa hari kemudian
Mungkin gua comel kot
Ajak ku jumpanya di KL, Ooh KL
Oh lupa bilang gadis ni KL
Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]
Engkau Punya Gaya
Walaupun tak kaya
Bukan paras rupa yang aku pandang sahaja
Mungkin kau lihat ku
Ku banyak berbelanja
Tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja
Bertemu di MukaBuku
Ku jatuh hati padamu
Bukan tak nak mengaku
Tapi hati rasa malu
Senyum mu menawan menawan
Kau buat hatiku tertawan
Ada sesuatu yang kau perlu tahu
Tentang diri aku dengan lelaki itu
Meski dia bisa beriku apa sahaja
Tapi itu semua tidak boleh beri bahagia (bahagia)
Itu bukan segalanya

[Sleeq]
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]
Jadi engkau yang patut, yang patut
Memberiku segala
Kerna engkau mampu, ya engkau mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk aku (okay)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku (untuk kamu)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku


~suka sangat lagu ni~ :D

Thursday, 12 July 2012

Contest MEGA2012 Hazwan Hairy

 
 
 
jom sertai contest ni, klik banner :)


 
 
 
 ok ni header blog fiqa.
 
cerita di sebalik header ni~
fiqa suka kartun domo sebab dia cute dan selamba menggambarkan "ada aku kisah?". 
ok maksudnya fiqa tak kisah org nak kata apa tentang diri kita. (yg baik diambilkan teladan, kalau kene kutuk apa2 pun life must be move on, right??) Well, lumrah hidup manusia mengata manusia lain. :)
 While warna warni di tulisan tu pula bermaksud warna warni kehidupan fiqa. Means, suka duka hidup fiqa. ok that's all. :)
 
p/s: hairy jgn gelak baca description header fiqa. ngehh.. >.<

~thanks for reading~

Tuesday, 10 July 2012

I Love You :D




Lirik Lagu I Love You – Najwa Latif
 
Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita,

Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,
 Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,


Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia,

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if imiss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
 
Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if imiss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love you..

 




love this song soo much <3

Sunday, 8 July 2012

Giveaway : 3-lens LOMO Style Film Camera by Amercorner.com

 
 
 
jom join! klik banner :)
 
 

CONTEST KE 3 HAZWAN HAIRY


jom join contest ni! klik banner kalau nak join k. :)

oklah, ni jawapan fiqa bagi semua soalan di blog hairy:

Nyatakan kenapa anda suka masuk blog hazwan hairy?
Fiqa suka masuk blog hazwan hairy sebab blog banyak info2 menarik dan 
oh ya, banyak contest yang best2. Lagi satu, hazwan hairy ni peramah orangnya. (rasanya) hehe. :P
Lagi satu sebab: hairy suka singgah blog fiqa, fiqa singgah blog dia balik (Y)

Nyatakan persaan anda bila 1stime masuk blog hazwan hairy
wah! cute gilerrr! suka gambar pelangi n gambar hazwan hairy kat header tu. (ahaks, jgn fikir lain!)
actually, sangat ceria blog hairy tu. Suka benda2 comel kat blog dia. >.<

oklah, done answering the quest. :)

1st Give Away by Aliana


jom join! jgn lupa klik banner. :)

tag:
hazwan hairy
amer corner

SkyRunner! :D


holla! hari ni fiqa nak citer sikit pasal sukan sky runner ni. 
Macam best je kan? 
Agak2 susah tak nak main sky runner??
fiqa memang ada pasang angan2 nak main sport ni. 
Boleh la buat pelbagai gaya lompatan. hehe >.<

alatan yang digunakan dalam sky runner :)


         


Apa itu Skyrunner??

SKYRUNNER secara asasnya merupakan satu spring yang dikawal melalui tekanan dan hasilnya adalah satu pergerakan menegak di atas tanah. Dengan pertambahan beban, pengecutan spring dan pembalikan pergerakan tekanan semasa spring ditekan, satu lonjakan kuat akan dicapai. Ini akan membantu tekanan natural pada hujung tapak kaki untuk bertambah dan membolehkan pemainnya mencapai tahap lompatan yang optimum. Dengan kata yang lebih mudah, anda benar-benar boleh terbang !!

Mengapa perlu bermain “Skyrunner”
A. Satu pengalaman hebat yang belum pernah dialami dalam mana-mana sukan yang lain di dunia.
B. Membentuk satu permainan kekeluargaan baru penuh kegembiraan dan mencungkil bakat baru untuk generasi muda.
C. Mencergaskan minda dan fizikal kanak-kanak yang pasif seperti si ulat buku dan hantu permainan video dan mereka yang mengamalkan permainan ini.
D. Amat berkesan untuk mengatasi masalah obesiti, perut buncit dan berat badan.
E. Meningkatkan HDL-C (High Density Lipoprotein Cholesterol) dan mengurangkan THR (Total Cholesterol & High Density Lipoprotein Cholesterol Rate).
F. Memantap dan menguatkan otot-otot betis, peha, punggung, perut, dada dan tangan yang secara langsung menghasilkan bentuk fizikal yang menarik.
G. Memantap dan menguatkan bahagian-bahagian sendi dan sambungan kaki, pinggang dan tangan yang membolehkan tubuh menjadi lebih fleksibel.

Kesan mengamalkan permainan “Skyrunner”
A. Menghilangkan stress.
Aktiviti sukan yang menghilangkan stress tetapi tidak boleh bersenam berlebihan kerana itu boleh mendatangkan stress. Tenangkan minda dan hiruplah udara segar bersama “Skyrunner”. Kelak anda akan berasa amat segar dan cergas untuk menghadapi hari esok yang mencabar.

B. Menjimatkan masa.
Kebiasaannya, untuk melawan stress anda perlu meluangkan masa yang lama. Tetapi dengan “Skyrunner” anda hanya perlukan 5 minit untuk mengurangkan stress.

C. Meningkatkan endorphin.
Dengan senaman harian biasa, endorphin anda akan dibebaskan dalam masa 30 minit. Tetapi dengan “Skyrunner”, anda hanya perlukan 3 minit sahaja. Keyakinan diri anda akan meningkat dengan mendadak dan sekaligus melatih fizikal dan mental anda untuk kekal sihat.

D. Berkesan untuk mengatasi masalah obesiti, perut buncit (boroi) dan berat badan.
Sudahkah anda mencuba pelbagai produk dan kaedah untuk mengurangkan berat badan anda bagi mereka yang bermasalah dengan berat badan? Adakah ia berjaya? Jika anda telah menemui jalan buntu….. cubalah “Skyrunner”. Hanya bermain secara berdisiplin selama 15 minit sehari, anda mungkin akan dapat menurunkan berat badan sebanyak lebih dari 5 kg dalam masa sebulan. Bagi mereka yang menghadapi masalah perut buncit (boroi), amalan bermain skyrunner setiap hari akan menjelmakan perut idaman anda. Anda akan tersenyum dengan hasilnya dan anda akan memiliki keyakinan diri yang lebih tinggi.

E. Mendapatkan bentuk fizikal badan yang mantap dan menawan
Bermain skyrunner sambil berseronok dengan penuh kegembiraan bersama ahli keluarga atau pun sahabat handai selama setengah jam sehari mampu memberi bentuk tubuh yang mantap, menarik dan menawan. Anda pasti bangga dan gembira dengan bentuk tubuh badan anda yang hebat tersebut.

Kehebatan Skyrunner 1
Dalam satu kejohanan 100 meter pecut di sebuah universiti di Afrika Selatan, seorang pelajar lelaki telah memenangi pertandingan tersebut dengan masa 10’ 55”. Satu saat melebihi rekodnya yang terdahulu. Ramai orang tertanya-tanya mengapakah lariannya begitu laju dan apakah rahsia kemenangannya. Rahsianya adalah kerana dia kerap menjalani latihan larian dan melompat menggunakan “Skyrunner” dua bulan sebelum kejohanan berlansung. “Skyrunner” boleh meningkatkan keupayaan melompat, kelajuan dan fleksibiliti seseorang sehingga dapat mengatasi had manusia biasa di dalam bidang sukan.

Fakta dari laporan kajian oleh “International Jump Sport Association”: Permainan Melompat boleh merenggangkan sendi-sendi dengan effektif dan memastikan ia sihat. Ia juga jelas boleh meningkatkan ketinggian seseorang remaja. Di negara Eropah, terdapat ujian ketinggian untuk pelajar-pelajar sekolah yang dijalankan mengikut umur masing-masing. Doktor yang menjalankan ujian tersebut telah menemui 3 orang pelajar yang ketinggiannya melebihi pelajar-pelajar lain sebanyak 5cm walaupun umur mereka sebaya. Oleh itu, doktor tersebut telah menjemput beberapa orang pakar untuk menjalankan kajian terhadap fenomena luarbiasa ini. Pakar-pakar tersebut mendapati kadar ketinggian 3 pelajar tersebut mengatasi ketinggian pelajar-pelajar lain disebabkan mereka telah menjadikan “Skyrunner” sebagai amalan sukan harian mereka.

Hanya sebulan diperlukan untuk mengurangkan berat badan!! Tiada isu berat badan lagi apabila anda telah memiliki “Skyrunner”!! Seorang wanita
berusia 25 tahun telah membuat pengakuan bahawa sebelum menggunakan “Skyrunner”, dia telah mencuba pelbagai ubat dan kaedah untuk mengurangkan berat badan tetapi hasilnya tetap tidak memberansangkan. Dia telah kecewa kerana setiap usahanya hanya akan berakhir dengan jalan buntu. Namun sejak menggunakan “Skyrunner”, berat badannya telah berkurangan dengan senang dan effektif. Setiap hari dia hanya bermain “Skyrunner” selama setengah jam dengan penuh disiplin dan dalam masa sebulan dengan takjubnya berat badan wanita tersebut telah menurun sebanyak 7kg. Itulah keajaiban “Skyrunner”.

Kehebatan Skyrunner 2
Permainan melompat dan “Skyrunner” telah diedarkan di 109 buah negara di serata dunia dan ia amat terkenal dengan keunikannya. Satu sukan baru yang semakin berkembang dengan pesat !! Tidak kira samada remaja yang ingin tinggi, atlet yang ingin meningkatkan prestasi dan had keupayaan dirinya, remaja jalanan yang inginkan perhatian dari masyarakat dan orang berusia yang ingin memastikan kesihatannya, permainan melompat boleh menjadi sahabat baik dan sekaligus membawa keajaiban dalam hidup mereka. Tidak perlu hirau tentang had keupayaan, jantina dan umur. Anda pasti akan menemui satu keajaiban yang menakjubkan walaupun bermain di kawasan yang sempit dan keajaiban itulah yang akan meningkatkan prestasi diri anda pada masa akan datang.

Sebuah laporan menyatakan bahawa permainan melompat dan “Skyrunner” boleh mempengaruhi kelajuan, fleksibiliti, lompatan dan pertumbuhan hormon manusia dengan hebat. Pada masa kini, pembekal dan pengedar skyrunner di China, Russia, Amerika, UK, Perancis, Belanda dan Italy serta beberapa negara yang lain telah membekalkan permainan melompat dan “Skyrunner” kepada ramai ahli sukan professional sebagai alat bantuan latihan memantapkan fizikal dan mental atlet negara tersebut.

Dalam sesetengah negara, pasukan ketenteraan juga telah menggunakan permainan melompat dan “Skyrunner” sebagai alat latihan efektif untuk memantapkan tahap fizikal dan mental tenteranya bagi menghadapi situasi peperangan. Permainan melompat dan “Skyrunner” juga telah diedarkan ke kebanyakan kampus dan gymnasium sekolah dan intitiut pengajian tinggi di mana setiap pelajar dialu-alukan untuk mencubanya.

Lima tahun lepas, permainan melompat dan “Skyrunner” telah diperkenalkan dan ia berkembang setiap tahun. Walaupun pada mulanya, sambutan yang diterima tidak berapa hangat iaitu pada tahun 2006 dengan hanya 1300 unit yang berjaya dijual, namun ia telah meningkat dengan mendadak pada tahun 2009 dengan jualan 105,000 unit. Peningkatan mendadak ini berpunca dari pesembahan menakjubkan sekumpulan penuntut sebuah sekolah Shoalin di majlis penutupan penuh gilang gemilang Sukan Olimpik Beijing 2008 yang disiarkan secara lansung melalui kaca-kaca television ke seluruh dunia.

Mengikut statistik semasa, bidang ini semakin berkembang dengan keuntungan yang berganda. Dalam perniagaan hanya individu yang pantas mengambil kesempatan sahaja yang akan berjaya. Oleh itu, apa lagi yang masih anda fikirkan sedangkan peluang sudah pun terbuka di depan mata…

1st GiveAway Cik Balqis


jom join :)
klik banner ye.

Giveaway by Mira-chan


jom lah kita join :)
klik banner ok.


Friday, 6 July 2012

1ST GIVEAWAY BY DINI HSN

 
 
http://2.bp.blogspot.com/-CuhcMCo7o2o/T_VIV6CTBVI/AAAAAAAADhA/J4QPwBfxSZk/s1600/GIVEAWAY+BY+DINI.jpg 
jom join  :) klik banner >.<

 

Wednesday, 4 July 2012

Tanda - tanda lelaki suka kita??

 
KLIK SINI!
 

jom lihat tanda2 lelaki suka kat kita. check ada tak?? :P
 
  1. Lelaki tidak benar-benar memilih gadis yang cantik. Mereka lebih suka gadis yang pembersih dan kemas.
  2. Lelaki benci kekasih di'ngurat'
  3. Seorang lelaki boleh suka anda untuk seminit, dan kemudian melupakan anda.
  4. Ketika seorang lelaki berkatadia tidak memahami anda, itu hanya bermakna anda tidak berfikir seperti dia.
  5. "Awak buat apa tu? " atau " Awak dah makan? "adalah soalan biasa pertama seorang lelaki bertanya di telefon hanya untuk mengelakkan gagap.
  6. Mungkin lelaki mengurat sepanjang hari tapi sebelum mereka pergi tidur, mereka selalu berfikir tentang gadis yang benar-benar mereka sayang.
  7. Ketika seorang lelaki benar-benar menyukai anda, dia akan mengabaikan semua perangai buruk anda.
  8. Lelaki cair bila melihat senyuman gadis.
  9. Lelaki akan melakukan apa saja hanya untuk mendapatkan perhatian gadis itu.
  10. Lelaki benci kalau anda berbicara tentang bekas teman lelaki anda.
  11. Apabila lelaki berhasrat ingin bertemu orang tua anda. Biarkan mereka. ... Jangan harap..
  12. Lelaki juga boleh menangis!
  13. Jangan mengapi-ngapikan seorang lelaki. Percayalah. Dia akan mengamuk walaupun dia nerd sekalipun.
  14. Lelaki tidak dibuai oleh mimpi dan terlalu mengharap.
  15. Lelaki biasanya berusaha keras untuk mendapatkan gadis yang telah meninggalkan mereka, dan ini membuat lebih sukar bagi mereka untuk menerima kekalahan mereka.
  16. Apabila anda menyentuh hati seorang lelaki, tidak ada jalan untuk kembali.
  17. Memberikan lelaki mesej tergantung seperti "Kau tau apa?!... Argh ... Takde apa-apa!" Akan membuatnya memberi kata putus yang tidak pernah anda fikirkan.
  18. Seorang lelaki mampu mengurat dengan beribu cara tetapi mereka biasanya gagap ketika mereka bercakap dengan seorang gadis mereka benar-benar cinta.
  19. Ketika seorang lelaki membuat "umm" berpanjangan atau memberi bermacam alasan bila anda meminta dia untuk melakukan sesuatu untukmu, sebenarnya dia ingin mengatakan bahawa dia tidak menyukai anda.
  20. Ketika seorang gadis berkata "tidak", seorang lelaki mendengarnya sebagai "cuba lagi esok". 
  21. Anda perlu memberitahu lelaki apa yang anda benar-benar inginkan sebelum dia faham itu dengan jelas.
  22. Lelaki benci gay!
  23. Lelaki sayangkan ibu mereka.
  24. Seorang lelaki akan sanggup mengorbankan wang untuk makan semata-mata ingin membelikan anda beberapa kuntum bunga ros.
  25. Seorang lelaki sering terfikir tentang gadis yang suka padanya. Tapi ini tidak bererti bahawa lelaki menyukainya.
  26. Anda tidak akan pernah memahami lelaki kecuali anda dengar cakap dia.
  27. Jika seorang lelaki mengatakan pada anda dia mencintaimu sekali dalam seumur hidup. Dia benar-benar kata begitu.
  28. Hati-hati. Lelaki mampu menyebarkan gosip keseluruh dunia lebih pantas berbanding perempuan.
  29. Perempuan adalah kelemahan lelaki.
  30. Lelaki sangat terbuka tentang diri mereka.
  31. Ada baiknya untuk menguji seorang lelaki terlebih dahulu sebelum anda percaya padanya. Tapi jangan biarkan dia menunggu.
  32. Tidak ada lelaki yang jahat ketika bercinta.
  33. Lelaki benci kalau pakaian mereka menjadi kotor. Meskipun titik kecil.
  34. Lelaki akan benar-benar mengagumi gadis-gadis yang mereka suka meskipun jika mereka tidak secantik mana.
  35. Kawan baik anda, yang menjadikan dia sebagai rujukan bagi teman lelaki anda tentang masalah dengan anda mungkin berakhir dengan teman lelaki anda syok pada dia.
  36. Jika seorang lelaki memberitahu anda tentang masalah , dia hanya perlukan seseorang untuk mendengar dia. Anda tidak perlu memberi nasihat ... 
  37. Sebuah tindakan biasa yang membuktikan bahawa lelaki itu menyukaimu adalah ketika dia menggoda anda.
  38. Seorang lelaki sentiasa ada cara untuk membuat anda tidak rapat dengan lelaki lain.
  39. Lelaki cinta gadis yang menggunakan otak dikepala lebih dari gadis otak di kasut.
  40. Lelaki cuba untuk mencari patung yang gadis ingin namun sayangnya pasti akan memilih yang salah.
  41. Lelaki boleh berbual tentang apa pun.
  42. Lelaki tidak boleh menyimpan rahsia yang perempuan beritahu mereka.
  43. Lelaki berfikir terlalu banyak.
  44. Fantasi lelaki tidak terbatas.
  45. Ketinggian seorang perempuan tidak penting tetapi berat amat penting bagi lelaki.
  46. Lelaki cenderung lebih serius dengan hubungan mereka dan menjadi terlalu cemburu. 
  47. Ketika seorang gadis membuat lelaki menempuh pelbagai halangan selama bercinta, sukar baginya untuk melepaskan gadis itu.
  48. Tidak mudah bagi seorang lelaki untuk melepaskan kekasihnya setelah mereka putus terutama ketika mereka sudah bersama selama 3 tahun atau lebih.
  49. Anda perlu memberitahu lelaki apa yang anda inginkan sebelum bersama dengan lelaki itu.
  50. Seorang lelaki perlu mengalami putus cinta, kerana jika dia terlalu bagus, tidak pernah putus cinta, tidak pernah rasa sakit hati, dia tidak akan matang dan menjadi dewasa.
  51. Ketika didatangi pelbagai kesulitan, lelaki lebih cenderung menyalahkan diri sendiri berbanding menyalahkan kekasihnya. Mereka juga mampu melukai diri sendiri secara fizikal.
  52. Lelaki memiliki semangat yang kuat untuk berubah, tapi mempunyai keazaman yang lemah. 
  53. Lelaki mungkin adalah harimau dalam kumpulan sebaya mereka, tetapi mampu dijinakkan oleh perempuan.
  54. Ketika seorang lelaki berpura-pura menjadi tenang, check adakah dia berpeluh. Anda mungkin akan melihat bahawa dia gugup.
  55. Ketika seorang lelaki mengatakan dia akan tergila-gilakan gadis itu. Dia benar-benar maksudkannya.
  56. Ketika seorang lelaki meminta anda untuk meninggalkan dia sendirian, dia hanya bermaksud, "Jangan pergi dan dengar saya" 
  57. Lelaki tidak benar-benar memiliki kata putus.
  58. Ketika seorang lelaki mencintai anda, dia memberikan yang terbaik dalam dirinya.
  59. Jika seorang lelaki mula berbicara serius, ianya sangat penting!
  60. Jika seorang lelaki terlalu senyap, katakan sesuatu! Mungkin dia ada masalah.
  61. Lelaki percaya bahawa tidak ada cinta pada pandangan pertama, dan kemudian menyedari pada akhirnya bahawa dia salah.
  62. Lelaki suka perempuan yang bersikap keperempuanan.
  63. Lelaki tidak suka perempuan yang suka pukul lelaki 
  64. Seorang lelaki dapat mengetahui apakah gadis itu suka padanya tapi tidak pernah yakin kecuali gadis itu kata kepadanya.
  65. Seorang lelaki akan membuang-buang masa dengan video game dan bola sepak, sama seperti seorang gadis yang terhadap novel dan make-up
  66. Lelaki cinta gadis yang boleh memasak atau membuat kek. .... Amat-amat cinta.
  67. Lelaki suka seperti perempuan yang seperti ibunya. No kidding! ... ... Tetapi hanya bila lelaki itu bersedia
  68. Seorang lelaki mempunyai masalah lebih banyak daripada yang boleh anda lihat dengan mata anda.
  69. Kawan baik teman lelaki anda tahu segalanya tentang dia. Gunakan peluang ini!
  70. Jangan sombong. Lelaki boleh dengan mudah menyerah pada tanda pertama akan putus cinta.
  71. Jangan bias. Cuba mencintai seorang lelaki tanpa prasangka dan anda akan terkejut. :)
  72. Lelaki lebih banyak bercakap daripada perempuan terutama ketika topik tentang perempuan.
  73. Lelaki tidak memahami kenyataan "Get Lost" dengan baik.
  74. Lelaki benar-benar berfikir bahawa perempuan adalah sukar dibaca dan mempunyai keputusan tak terduga tapi masih menyayangi mereka.
  75. Lelaki tidak peduli tentang bagaimana berkilau kasut mereka tidak seperti perempuan.
  76. Lelaki cenderung membuat tanggapan yang tidak benar terhadap perempuan bahawa semua perempuan itu sama, dan mereka akan menyedari bahawa mereka salah.
  77. Setiap lelaki boleh menangani semua masalah-masalahnya oleh dirinya sendiri. Tetapi dia terlalu keras kepala untuk menghadapinya.
  78. Lelaki merasa begitu keberatan ketika seorang gadis bersumpah.
  79. Titik kelemahan lelaki berada pada lutut.
  80. Ketika suatu masalah mula timbul, seorang lelaki biasanya membuat dirinya nampak cool tapi masih memikirkan cara mengatasinya.
  81. Ketika seorang lelaki memandangmu, dalam kepala dia hanya ada 2 perkara. Mengutuk atau syokkan kamu.
  82. Apabila anda menangkap teman lelaki anda curang dan dia meminta peluang kedua, berikan kepadanya. Tapi ketika anda menangkap dia lagi dan dia meminta peluang lain, tinggalkan saja. Dia tidak serius dengan anda.
  83. Jika seorang lelaki membenarkan anda memutuskan perhubungan, ini bermakna dia benar-benar mencintai anda.
  84. Jika anda mempunyai teman lelaki, dan kawan teman lelaki anda selalu menjeling anda, itu jelas menunjukkan bahawa dia cemburu setiap kali anda dengan kekasih anda, dan dia lebih cintakan anda lebih daripada teman lelaki anda.
  85. Lelaki belajar dari pengalaman bukan dari novel cinta yang perempuan baca dan mengambil sebagai asas pengalaman mereka.
  86. Anda boleh mengetahui adakah seorang lelaki benar-benar terluka atau sakit ketika dia menangis di depan anda!
  87. Jika seorang lelaki tiba-tiba meminta anda untuk dating, tanyakan dulu mengapa.
  88. Ketika seorang lelaki kata dia tidak boleh tidur jika dia tidak mendengar suara anda meskipun hanya untuk satu malam, letak telefon. Dia juga kata begitu untuk gadis lain. Dia hanya ingin mengurat anda dan kadang-kadang hanya untuk permainkan anda.
  89. Anda benar-benar boleh mengatakan bahawa seorang lelaki memiliki niat yang baik jika anda melihat dia bersembahyang ketika keluar dating.
  90. Lelaki tidak akan mencari nasihat dari seorang lelaki melainkan dari seorang gadis.
  91. Perempuan dibenarkan untuk menyentuh hal-hal melibatkan diri lelaki. 'Tetapi bukan pada rambut mereka!'
  92. Jika seorang lelaki kata kamu cantik,lelaki itu suka anda.
  93. Lelaki benci perempuan yang gedik.
  94. Lelaki mencintaimu lebih dari kau mencintai dia JIKA dia serius dalam hubungan anda.
  95. Lelaki cair ketika gadis menyentuh tangan-tangan mereka ...
source from google. *couldn't find the blog anymore :/