Thursday, 16 August 2012

ucapan selamat hari raya dari fiqa nsz :)





fiqa nak ucapkan:

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN
kepada semua followers dan pengunjung blog fiqa.
take care di hari raya nanti.
pandu cermat, ingat org yg dibenci. hoho (supaya bawa kereta lambat2) 
>.<
lastly, jgn main mercun. bahaya!
:D :D :D

p/s: animated card ni made 2010 punye..mmg berkenan yg ni je..haha :P

UCAPAN SPECIAL INI JUGA BUAT:

my family tercinta
adik eira
abg syahmi meon
kak era pasha

best friends fiqa:
nur hanim farahin
fatihah nordin
zuraida zulkeflee
alyani
azuwan catalyzer
mimi khalidah
nadiah
najihah

~ thanks for making my life shine with happiness ~

Sunday, 12 August 2012

Fiqa menang CONTEST : muka marah paling cute :D


wah2 hari ni fiqa nak share kegembiraan fiqa sebab tadi fiqa bukak comment kak era pasha ucap tahniah utk contest muka marah paling cute! terbaik la. first time menang contest kat blog ni. mmg excited sgt2. hehe


PEMENANG UTAMA


PEMENANG UTAMA

# 1 helai tudung dari butik pinkku
# 1 animated header..(ikot selera korang)
# full title sidebar bergambar..(ikot selera korang)
# 1 album international (inggeris) mp3..(boleh pilih)
# topup RM10 (digi/celcom/maxis)

gambar bertuah fiqa:
wah memang tak sabar nak dpt hadiahnya. hehe. 
thanks a lot kpd kak era pasha yg menganjurkan contest ni. :D
 

Saturday, 11 August 2012

CONTEST : Ucapan Selamat Hari Raya to Eqbal Zack...


klik banner kalau nak join :)

Selamat hari raya kepada uncle eqbal zack..semoga success selalu..
semoga aidilfitri tahun ini menjadi aidilfitri yang terbaik dari tahun sebelum2 nya..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRI MAAF ZAHIR BATIN. :)

tag:
syahmi meon

Friday, 10 August 2012

Murtabak Maggi special :D


hai! rasanya dah lama fiqa tak update blog..busy prepare for trial spm tak lama lagi lah katakan..hik3
so hari ni fiqa nak share2 resepi murtabak maggi sebab semalam fiqa n mama dah buat menu ni untuk buka puasa n rasanya memang mantap! sedap! :P

MURTABAK MAGGI


*p/s: gambar ni fiqa copy kat google tak sempat capture yg fiqa buat. :P

bahan2 nya:

1 packet maggi kari
sedikit gula
sedikit garam
3 biji telur
minyak planta
1 biji bawang besar
1 biji bawang merah
1 biji lada merah
1 keping daging burger ayam
*tulisan purple: bahan dicincang halus

Cara2nya:

tumis bahan2 yang dicincang ke dalam kuali panas sehingga masak.
masukkan perencah kari dan gaul sebati.
masukkan sedikit gula dan garam secukupnya.
kemudian masukkan bahan yang ditumis tadi kedalam bekas yang berisi telur.
masukkan maggi yang telah dicelur dan di tos dahulu ke dalam bekas tadi.
gaul sebati.
sediakan kuali dan panaskan minyak planta.
tuangkan perlahan2 bahan tersebut dan goreng seperti menggoreng telur dadar.
siap untuk dihidangkan.
p/s: sedap makan dicicah sos cili. :)

okay, selamat mencuba! >.<