Friday, 22 February 2013

Mulakan hidup dengan muka surat baru!

Bismillahirrahmanirrahim..

 Hayati ayat ni:
Memang sakit dan susah untuk berpura-pura tidak mencintai seorang itu dan mengakuinya..ibarat seperti makan cili yang pedas dengan muka yang gembira..:)
Dan ayat ini:
"sakit yang paling dahsyat ialah mencintai seseorang, tetapi tidak berbalas".

 Apa kena mengena dengan kata-kata itu?
Fiqa mahu mulakan hidup dengan muka surat baru..post haritu yang baru dua hari publish dah di view oleh 59 kali..10 Likes dan 3 comments..haha malu lah ramai pulak yang baca post yang tah pape..post yang cam sedih je..ni nak tulis post yang ceria-ceria..harap lebih banyak view, like dan comment! InsyaAllah!

Kenapa ek?
 Cepat sangat berubah fikiran terhadap dia? Sebab fiqa sudah mohon petunjuk dari Allah S.W.T.
Ya, dia bukan yang paling tepat untuk fiqa..:)
Alhamdulillah..fiqa berjaya gak lupakan dia..hik3
So, sekarang ni fiqa nak buka muka surat baru..
lupakan segala sengketa..duka-duka dan cerita sedih kepada yang lebih happening, ceria dan gembira..
betul tak?

Seperti gambar di atas..fiqa mahu jadi yang berwarna kuning..yang gembira antara ramai2 tanpa mempedulikan orang lain..yang penting hidup kita gembira..:D
Hayati Maksud ayat 216 dari surah Al-Baqarah:
"Ada sesuatu perkara yang kamu cintai tetapi itu membawa keburukan kepada kamu.
Ada pula sesuatu perkara yang kamu benci tetapi sebaliknya ia membawa kebaikan kepada kamu.
Sedarlah kamu tidak mengetahui, Allah-lah yang lebih mengetahui."

lagi pun..pesan Ustaz Azhar Idrus:

Betul tak??

Ramai lagi orang yang mahukan kita dari dia..
Ramai lagi yang lagi bagus dari dia..^__^

Fiqa nak petik kata-kata pujangga:
Cinta yang dicari adalah baik,
Tapi cinta tanpa di cari adalah lebih baik..:)

So, fiqa buat kesimpulan..
biarlah cinta tu yang datang sendiri kepada kita..
sebab cinta sejati tidak pernah menipu dan menduakan..

"Ya Allah, berikanlah cinta-Mu kepadaku, 
jadikanlah orang yang mencintai-Mu mencintai aku,
dan jadikanlah aku mencintai segala sesuatu yang membawa kepada kecintaan-Mu!"

Akhir kata dalam entri:
"Mahu Mulakan Hidup dengan Muka Surat Baru"
 ialah kata-kata yang indah ini..hayati dan mudah-mudahan ada hikmahnya..:

Cinta sejati, bukan dari mata turun ke hati,
Tetapi dari hati turun ke mata.

Salam Cinta,

6 comments:

  1. yup..memang tpat sekali..biarlah cinta itu datang dari hati dan biarlah kita mencari sesuatu yang hakiki..biar cinta itu datang sendiri dari Allah ^_^

    ReplyDelete
  2. @AdilahAsari thanks..insyaAllah..amin..:)

    ReplyDelete
  3. muda lagi dek non.. bljr dulu.. masuk U mesti jmpa mamat hensem.. eh? dulu pn akak cam kau jugak.. haha. tp skng tidak lg..

    p dot s: jemput lah ke blog musyuk musyuk sara,
    Hernyzar Helmizan. hehe.

    ReplyDelete

thanks a lot for the comment :D
*your comment will be publish later.