Thursday, 28 February 2013

Tutorial: Cara nak edit header dari bercantum dengan menu tab


Hai! dah lama nak tulis tuto yang di request oleh akak izzah.
Contohnya:
nak elak double kena lah pandai2 tukar width dengan length dia.
contoh header ni fiqa taja untuk akak ialah panjang dan lebar dia ialah 890px x 300px.
Jadi, kak izzah kena tukar dia lebih kepada 350px. okay cara2 nya ialah:

  • log in blogger > template > edit html
  • tekan Ctrl+F (serentak) dan cari code ni:
#header-wrapper {


  • dah? korang akan jumpa code ni di bawahnya:


#header-wrapper {
width: 890px;
height: 350px;
color: #fff;
margin: 0 auto 0;
padding: 0;
overflow: hidden;

  • Okay, just tukar kepada size yang korang nak. (warna merah)
  • preview dulu, kalau takde error, save. :)
GOOD LUCK!

No comments:

Post a Comment

thanks a lot for the comment :D
*your comment will be publish later.