Wednesday, 10 April 2013

Kes Buli: Perlu dijadikan sebagai pengajaran.



Dua tiga hari ni sibuk riuh rendah pasal kes buli ni.
Yang paling kronik:
Kes buli ni kecoh gara2 mereka si pembuli merakam dan menyiarkan di youtube.
Hmm..mungkin mereka ni lupa bahawa terdapat berbillion manusia yang melayari youtube.
Bila tengok video ni..mereka mahu berlagak seperti cerita Juvana filem iaitu:
Lan Todak. Cer dengar betul2 kat video tu.

Ini maklumat mereka-mereka yang fiqa copy paste dari blog PembuliSMKTHO :


1. NAMA : IZZAT SYAFIQ BIN ABDULLAH
TWITTER : https://twitter.com/ijatsyafiq
BLOG : http://izzatashadiari.blogspot.com/
       http://izzatsyafiqloveeffanadheera.blogspot.com/ 
BUKTI : http://imgur.com/gWEINkh
BBPIN : 2A9E01F1
SEKOLAH : SMK TUN HUSSIEN ONN



2. Nama : Herry Onwly
Gelaran : Indon
FACEBOOK : https://www.facebook.com/ownly.hery.1




3. Nama : Muhammad Munir bin Ismail

"Update 10/4/13, Setelah disiasat sedalam-dalamnya dan mendengar cerita dari pelajar sekolah tersebut, Muhammad Munir bin Ismail ialah penyerangnya dalam video tersebut dan bukannya Luqman Hakim Ahmad.Kes tersebut berlaku kerana mangsa mereport cikgu tentang handphone yang dibawa oleh geng terbabit." -blog Pembuli SMKTHO


.......................................................................................................................................................

Apa-apa pun, mereka tak sepatutnya bertindak melulu hanya gara-gara sebuah handphone.
Inilah sebabnya Kementerian tidak meluluskan undang2 baharu boleh membawa hp ke sekolah tahun lepas..
Mereka pelajar masih belum matang. 

Fiqa: doakan mereka insaf dan bertaubat. Mudah-mudahan mereka kembali kepada Allah S.W.T
Wallahu'alam.

4 comments:

  1. jahat betul ...

    berani buat berani tanggung lerr .

    ReplyDelete
  2. Erm..sepatutnya diorang berfikir sebelum bertindak..ni skg nasi dah jd bubur.

    ReplyDelete
  3. jahat budak2 ni. pasal phone pun nak bertumbuk bagai. kesian budak lelaki tu, langsung tak melawan

    ReplyDelete
  4. Tula hal kecil pun diperbesarkann.

    ReplyDelete

thanks a lot for the comment :D
*your comment will be publish later.