Friday, 19 April 2013

Segmen Teka-Teki 1 hari by FiQa Nsz

~Assalamualaikum~
*STICKY POST UNTIL 19 APRIL*
TAMAT!

seperti yang dijanjikan..fiqa nak buat satu segmen teka teki...
Tak payah buat entri just komen je kat entri ni..
kalau korang nak buat pun utk share..ape slahnye kan? hehe
Actually, soalannye bukanla teka teki yang biasa kita dengar..cam:
banyak2 itik, itik apa yang kaya?
oh bukan soalan cmtulah! hihi
Teka-tekinya berkaitan dengan blog Fiqa ni. :)
Siapa yang rajin buat kunjungan ke blog fiqa gerenti boleh jawab punya, :D
Nak join?? boleh..korang mestilah follower blog ni dan likers fanpage fiqa. hee XD
Okay, straight to the point k >.<
Soalannye:
Berikan 3 perubahan blog fiqa?
*tukar dari 6 ke 3, utk memudahkan, ada kata susah. hehe
(perubahan dari minggu lepas hingga hari ini)
Hint:
top,
I'm Directioner (content),
Sidebar,
Title,
Besar kecik,
tapak,
busuk org.
Okay? senang je tu..dah bagi hint dah..tinggal cari dan jawab je. hehe
hadiah?
1x mystery gift from fiqa. :)
Dah dapat jawapan? tinggalkan komen anda di entri ni k?
Selamat Mencuba!
p/s: korang boleh beri jawapan lebih dari 3 kalau nak..fiqa akan cari jawapan yang tepat..
macam jawab paper sejarah, bg jawapan banyak2 selagi ada..hahaha
Fiqa takkan publish komen korang sehingga segmen tamat. 
nanti orang lain tiru pulak jawapan korang. hihi

14 comments:

  1. bismillahirahmanirahim. kak FD cuba nasib ea.

    1. music player yg penuh dengan lagu One Direction dah takde.
    2. icon sidebar dah berubah dari matahari ke love dengan tulisan NSZ
    3. blockquote tu tukar gambar dari stripe ke bunga2.
    4. dulu takde ruang iklan, sekarang dah ada :D

    tu je yg kak FD tau. lain giveup, hihi.

    ReplyDelete
  2. sambung dari komen yg tadi.

    5. content dalam sidebar I'm Directioner tu dah tukar. dulu tulis hobiku edit blog. skrg tukar pd obses kaler ungu
    6. dah tukar banner
    7. dulu pakai gambar tulisan Assalamualaikum, sekarang takde dah
    8. ada tambah 2 gagdet kat sidebar. pageviews dan follow G+

    takpe kan kalau banyak? hihi

    ReplyDelete
  3. ok..
    1. dulu blog fiqa tak ada tapak iklan..dan dulu tapak iklan kosong lagi tapi sekarang dah ada..

    2. tulisan tok widget tu sudah jadi kecik dan makin comel ditambah dengan anime sampul surat ditepi tu.

    3. sidebar dah makin cute..ada border dan ada iklan tuk segmen / GA yang sedang berlangsung

    ReplyDelete
  4. 1.lagu yang kat ats tu dh x de
    2.ada letak widget banner busuk kat sidebar
    3.widget ruang tapak iklan tu fiqa letak banner segmen
    4.widget sidebar kat tepi yang im directioner tu fiqa dah ubah (content)
    5.widget sidebar yang sponsor segmen dah takde

    ReplyDelete
  5. teka ea. hehe.

    1- header. nama fiqa nsz tu dah tukar ke warna purple gelap skit.
    2- sidebar dah ada border. dulu takde kan ?
    3- tepi title kat sidebar ada bentuk comel.
    4- title content yang bergerak.
    5- cursor nama.
    6- ada banner busuk.
    7- tapak iklan kat atas.

    link blog : http://coretangirlblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. jap2 , satu lagi copy right fiqa nsz kat bwah ni dah bertukar warna. hehe

    ReplyDelete
  7. 1.Music kat blog fiqa dah takde
    2.widget sidebar im directioner contentnya dah berubah->yang hobiku edit blog dah tukar jadi obses colour unggu :*
    3.Fiqa letak banner busuk di sidebar
    4.fiqa ubah tittlee widgetfiqa nsz kepada im directioner
    5.widget sponsor segmen dah takde
    6.banner sponsor segmen,fiqa letak kat ruang tapak iklan.
    7.tittle widget yang awesome segmen fiqa tukar jadi short segmen
    8.tulisan content im directioner besar

    ReplyDelete
  8. Join dekat sini kak FiQa !

    http://aimi-wardina.blogspot.com/2013/03/5th-giveaway-by-aimi-wardina_24.html

    ReplyDelete
  9. jawapan.. (entah betul ke x)

    1 tukar gambar di I'm directioner
    2 header yang cun tue..
    3 tulisan yang agak besar dan jelas

    ReplyDelete
  10. baru follow sini. I'm directioner, besar kecik, title :)

    ReplyDelete
  11. ouh ya..hint tu bukan jawapan ye..ada peserta yg bg jwpn hint..hint itu klu dia..harap maklum :)

    ReplyDelete
  12. top : Ada tempat letak banner GA bloggers.
    I'm Directioner (content) : Obses dgn kaler purple
    Sidebar : Kalau tak kiri kan? heee
    Title : sama
    busuk org. : Baru letak eh?

    ReplyDelete
  13. Dah tak ada lagu dekat blog fiqa! kannnn?

    ReplyDelete

thanks a lot for the comment :D
*your comment will be publish later.