Sunday, 22 September 2013

Segmen – Saya Mahu Ditegur

*KLIK BANNER*
fiqa rasa nak ditegur oleh blogger otai bro eyriq ni..sebab dia lebih makan garam dalam dunia blogging ni. 
nak tengok apa komen blogger otai untuk blogger newbie ni. hee :)
opsss oh ya saya masuk segmen mahu ditegur bukan mahu dikutuk ye,
terima kasih.

26 comments:

  1. Newbie? Blog wak dah kemas. Widget di sidebar pun nampak tersusun.^^
    Http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    ReplyDelete
  2. Cantik. Pepel gituu. Tapi yang sidebar "The Owner" tu maybe boleh kemaskan lagi. Icons dia agak annoying. Hehe. btw, yang iklan tu kalau boleh letaklah di atas. Kalau kat bawah takot readers tak nampak. :) Header and Footer cantik. Teguran balik? ^^ http://miss-tribal.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    ReplyDelete
  3. teguran saya :

    1) Nama blog agak susah ingat, susah eja..
    2) Template blog agak messy dan tidak user friendly..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum :)

    kak tSania maii nak menegur..

    bLog ni menarik ada uniQ yg tersendiri..tapi.. maybe fiqa perlu narrowkan sedikit sidebar :D

    then CUN ;)

    maii singgah bg teguran kat blog akak pula.. semga sama2 kita dapat mlakukan perubahan ;)

    http://wantsania.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    ReplyDelete
  5. komen sedikit

    1) kat entry bahagian gambar, bila klik akan jadi besar, tak payah kot.
    2) Lagu di atas tak payah letak.
    3) kurangkan gambar bergerak
    4) background macam tak sesuai, kasi background yang sejuk mata memandang.
    5) Chat here better letak kat sidebar. FOnt chat here tu kasi ubah skit.

    ReplyDelete
  6. Teguran saya:

    1. Theme ok tapi nampak berserabut
    2. Agak memening cursor ni hehhee
    3. blog berat mungkin thems dia kot...

    ReplyDelete
  7. Salam..hanya ingin menegur pasal iklan Nuffnang pada bahgian sidebar..kalau boleh..letak pada bahagian paling atas..bukan yang paling bawah..sebab..pihak Nuffnang ingin iklan mereka berada di bahagian paling top..nanti senang nak dapat CPUV.. :)

    ReplyDelete
  8. Teguran daripada eyqa :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    1. Bahagian sidebar nampak tak kemas dan tak teratur sikit :)
    2 . Music player tu duduk dibahagian bawah lebih sesuai :)

    ReplyDelete
  9. Salam...

    Warna blog nih den suka , tapi pemandangan tergangu dengan "love" yang goyang-goyang tuh...

    Ruangan komen dan entry buatkan dalam satu page yang sama , tidak perlu "popup"...


    http://www.papamifz.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    ReplyDelete
  10. Salam perkenalan dari segmen yang sama :)

    Teguran untuk blog ni:
    1) Header ok cuma kalau tulisan Fiqa Nsz just plain color lagi better sbb gmbar di sekeliling nya dah ada texture.
    2) Tarikh adik start blogging adalah tarikh bufday cik kumbang hihi :p

    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    p/s:
    kalau nak background blog percuma bole ke blog cik kumbang,nak exchange banner pun bole jga :)

    ReplyDelete
  11. 1) URL atau nama blog macam susah nak ingat..
    2) Icon/gambar animasi agak mengganggu mata semasa baca entri..
    3) Iklan Nuffnang di sidebar rasanya lebih elok letak di bahagian atas, seperti yg disarankan oleh Nuffnang.. Senang sikit buat duit.
    4) .....

    ReplyDelete
  12. cantik & girly, ada banyak animation..tak perasan tibe2 gambar jd besar..good job

    ReplyDelete
  13. tak banyak teguran nak buat. cuma satu sahaja:

    1 - background template sebolehnya tukar ke background atau color yang sedap mata memandang. sama ada menggunakan latar putih, hitam atau cerah. Dot-dot nya background tak lawa lah

    ReplyDelete
  14. Salam...

    Dari segmen yang sama.
    Blog yang agak crowded dengan penggunaan background bercorak dicampur pula pengunaan font untuk header yang diemboss.

    Pengunnaan pattern button agak tak bersesuaian.

    Namun, susunan layout blog kemas.

    ReplyDelete
  15. Blog lmabt loading dan tak template tak friendly

    ReplyDelete
  16. salam.. blog yg menarik :)
    teguran saya:

    1. loading agak lambat
    2. agak simple

    iu je :D

    ReplyDelete
  17. 1st dtg cni..
    singgah dari segmen yg sama..
    overall ok jer blog nie.

    maybe muzik tu boleh buang rasanyer:)
    sponsor tu better letak kt atas.
    br snang org nk klik dan mudah dpt CPUV nnti.
    nuffnang tu penting:)

    ReplyDelete
  18. Salam, Nor pun join segmen ni :).
    Komen daripada Nor :
    1. Blog boleh tengok di mobile.
    2. Penampilan di mobile tidak sama dengan desktop.
    3. Loading ok di desktop dan mobile.

    Selamat bersegmen :)

    ReplyDelete
  19. Salam Fiqa,
    Purple ni warna yang menarik, tapi bila tengok gambar kartun girl tu, takut nak lepak lama sini, macam nak kene marah....hehehe

    Agak terganggu dengan cursor. Wahhh, baru perasan, siap ada radio online, ok sambil jejalan kat sini, boleh layan nasyid :)

    ReplyDelete
  20. Assalam.. Komen sy..
    Blog dh ok.. cume wrna purple tu terang sgt..mungkin blh cairkn ckit..
    :-)

    ReplyDelete
  21. Salam Sabtu dari jaakechik.

    jaa datang dari segmen yang sama jugak.

    http://www.jaakechik.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    komen jaa untuk blog ni :

    1. kena carik background yg lebih cun lagi.
    2. title side bar kena buat border gak, baru sedondon dgn contentnya.
    3. icon the owner tu kalo letak pic sendiri lebih ohsem.

    btw, happy blogging dear!

    ReplyDelete
  22. Salam,

    Saya datang dari segmen yang sama
    Comment saya
    Blog ni cantik
    Cuma loading lambat
    Nampak serabut sikit bila icon kat setiap widget gerak2

    ReplyDelete
  23. As salam,
    1st time singgah =)

    1. Blog mmg meriah dan colourful. Rasanya kena dengan jiwa tuan blog. kalau betul, terbaik.
    2. Lain2, rasanya tak ada apa..
    3. Moga terus berjaya dalam blogging

    Sekian, terima kasih =)

    ReplyDelete
  24. 1. kalau bahagian entri diletakkan borders lagi bagus. akan nampak lebih kemas.

    2. header akan lebih menonjol kalau diletakkan backround putih.

    ReplyDelete
  25. salam… mia datang dari segmen yang sama

    http://www.mialiana.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    komen mia, harap jangan kecik hati ya…

    1. blog macam berat skit nak loading. perlu kurangkan mana yang tak patut

    2. boleh kurangkan bilangan entri di laman utama blog kepada 2 atau 3 entri supaya lebih kemas dan tidak berjela scroll ke bawah

    thanks.. (^_^)

    ReplyDelete

thanks a lot for the comment :D
*your comment will be publish later.