Saturday, 12 October 2013

Tutorial: Cara Follow Blog yang Tiada Gadget Follower

Orait. harini fiqa nak ajar cara nak follow blog yang tiada gadget follower.


kita memang nak sangat follow blog tu, tapi dia tak letak gadget follower.
so, cara nya sangat simple meh.

Let's do it!

  1. Hang pi la log in blogger.
  2. dah? okay hang pi copy paste pulak link blog yang hang nak follow tu. dah?
  3. okay, pergi kat dashboard > reading list > add
*nanti dia akan keluar cmni:

*klik untuk tumbesaran*

4. paste la bebanyak mana pun link blog yang hang nak follow tu. then, hang tekan butang Follow tu. DONE!

hah, simple kan? 




16 comments:

  1. yup. cara ni pun boleh guna kalau join segmen yang kena follow bebanyak blog. malas nak pi blog, fiqa buat cara ni. cpt sikit. :)

    ReplyDelete
  2. ho.. camtu rupanyaaa.. thanx yea!!

    ReplyDelete
  3. yunk.. nak share bole? sebab maybe ramai sangat yang xtau.. bole ke kalau teman nak share entri ni kat blog teman, nanti teman backlink kan ke sini yea? kalau x bole xpe.. x marah pun.. heee

    ReplyDelete
  4. tenku butang: haha share je la. sharing is caring. :3

    ReplyDelete
  5. tp kalo dia kuar xbole follow sbb dh lebih 300 blog kita dh folo cmne plak nak buat? kalo ada button join this site xde mslh tp kalo ada button folo yg satu lg tu mmg xdapek nk folo...xtau nk buat cmne...ada cara lain x?

    ReplyDelete
  6. need: itu fiqa tak tahu la. sorry,

    ReplyDelete
  7. thank untuk info ni...http://singaponyo.blogspot.com/ ni link blog hana t follow lah hana pulak...:-)

    ReplyDelete
  8. takboleh la :( nak join GA sis.
    Blog follow dah 300+ die cakap ..
    takleh follow blog ni http://sabdapelangi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la dear, try reload lagi sekali. sebab fiqa boleh follow :)

      Delete
  9. Assalamualaikum fiqa,boleh Syaza copy tuto ni tak? Nanti Syaza credit ya :) Sebab nanti nak buat giveaway yang kena follow blog sponsor :) Thanks :D

    ReplyDelete
  10. ala nak join..tp ada blog sponsor yg xleh follow..nk bt cm tuto tu pun xleh sbb dh lebih 300 org..huhu

    ReplyDelete

thanks a lot for the comment :D
*your comment will be publish later.