Friday, 20 December 2013

Entri Penghargaan Buat Bloggers - Fatin Diana, Mk Syahir, Izzuddin Fauzi


Assalamualaikum!! :D

Actually fiqa rancang nak buat entri penghargaan ni dah lama, 
lepas semua problem fixed. Tapi sekarang ni baru berkesempatan untuk menaip. hehe

Sebelum ni fiqa ada buat entri PV turun mendadak, someone help me! pada 26 Nov 2013 yg lepas.
Memang terkejut sebab fiqa try search kat google, link blog fiqa takde.




Fiqa cuba mintak tolong blogger2 otai untuk solve masalah ni.
And then fiqa tanya kat kak +Fatin Diana apa masalah blog ni, kak FD sanggup menolong dan bertanya kat blogger yang lain.

Then that time kak FD sarankan fiqa utk bertanya bro +Mk Syahir tentang problem ni.
Bro MK kata blog fiqa dah takde dalam index google.
Kebetulan, blog dia pun hadapi masalah yg sama (not exactly the same actually).
Bro MK tolong fiqa dgn tunjuk ajar masukkan entri2 balik dalam index.
So fiqa wait beberapa hari, still takde perubahan.

Next, fiqa terjumpa seorang blogger +Izzuddin Fauzi yg sudi membantu fiqa.
I give him trust with the highest hope. 
Bagi password, dia kata blog fiqa dah kena spam dalam google. tunggu masa untuk di delete je. 
memang sedih woo.




Klimaksnya, bro Iz tolong send email request to google as to solve this problem.
Dia kata, cuma bersabar dan yakin.
Fiqa ingat kata-kata dia tu. Because i trust him.
Sabar dan yakin.


Say what?
2 /12/ 2013

Blog fiqa dah kembali ada dalam google index.
Dah tak di spam.
Alhamdulillah. syukur sangat. :)


So I'm glad to say here that i very appreciate for their help.
Without them, i don't know what will gonna happen next.

Thank you very very very much!
Love you,
Fatin Diana, Mk Syahir, Izzuddin Fauzi. :)

In a nutshell,
Setiap yang berlaku ada hikmahnya yang tersendiri.
Sentiasa bersabar dan jangan mudah mengalah. 

3 comments:

  1. aik? akk tak tolong byk pun. ciput je.
    selamat lah tak kena spam. diorg kata spam ni sebab byk link kat komen. nanti fiqa padam la mana yg patut

    ReplyDelete
  2. ouuhh.. blogger caer tu mmg bnyk tolong, dia pun pernah tolong amal :)
    nasib baik xde pape dgn blog ni, kalau tak, menangis wooo

    amal follow sini okay :)
    jemput singgah dan komen blog amal kalau sudi :)

    ReplyDelete

thanks a lot for the comment :D
*your comment will be publish later.