Friday, 31 May 2013

Hadiah Surprise dari Kak Fatin Diana!

Tadi pagi abg posmen datang lagi. ^^
kali ni dia hantar surat, ada isi lagi yang memang misteri.
tengok sender, cindy chua.
eh, siapa pulak tu?
tengok je dalam...rantai directioner!
OMG SUKA SANGAT!!

fiqa terus pakai tau..memang dok pikiaq siapa yang kasi...
menang segmen apa...hahaha banyak betoi pikiaq...
sekali tadi fiqa online wechat, kak fd message dia yang kasi. 
haaa sudah terjawab segala teka-teki. :)
memang akak +Fatin Diana suka buat suspens. haha^^

Rantai directioner ni bukan hadiah GA, tapi hadiah birthday dari kak +Fatin Diana :D
terharu. tak tahu la nak balas macam mana nanti. huhu
dah 2 blogger comel kasi hadiah birthday utk fiqa, satu lagi shawl ungu dari kak +cik yaya >.<

apa2 pun, rasa disayangi dapat hadiah dari rakan blogger. memang tak sangka akan dapat semua ni.
terima kasih, شكرا,  thank you, 감사합니다, salamat. haha
( ada 5 bahasa semuanya: melayu, arab, english, korean, filipina :P )
Terima kasih kak +Fatin Diana atas hadiahnya. boleh la fiqa pakai di Sarawak nanti. hehe
http://www.fatindiana.com/
http://www.facebook.com/fatindianaa
 

Follower blog ke 900!


wah.. follower blog fiqa sudah mencapai 900.
hehe
tadi sempat screen capture masa online guna hanphone..ini dia:


follower yang ke 900 itu merupakan kak Ainaa. 
cantik tau header dia. :D

jom terjah blog kak ainaa yang cantik manis ni. :)



11 Things About Me #3


haha kali ni kena tag dari blogger sakinah :)
http://norossakinah.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

Soalan kepada mangsa tag
  • Apa pandangan korang terhadap blog Sakinah?
okay..cantik..warna ungu kan. sama la macam fiqa. hehe :P
  • Nama panggilan korang apa?
fiqa. :D
  • Umur korang sekarang berapa?
18 tahun! ^^
  • Suka atau benci purple?
mestilah suka! >.<
  • Aktif ber-blogging tak?
boleh lah. tapi takdelah aktif sangat. hehe
  • Pernah tak shopping barangan online?
pernah. di Zalora.com.my :)
  • Nak jadi apa nanti besar?
hehe rahsia. ekeke
  • Suka tak baca novel?
suka tapi bila ada mood. :p
  • Pernah tak kena tikam belakang oleh kawan baik sendiri?
erm. entahlah. tak pernah kot. haha
  • Dalam satu hari, boleh tak kalau tak online?
 ha soalan yang susah nak jawab. [wordless]
  • Pernah tak pergi Mekah?
belom pernah lagi... :(

okay that's all yang fiqa mampu jawab.. >.<

nak tengok entri yang berkaitan..jom terjah link bawah:
http://fiqansz.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html
http://fiqansz.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me-2.html

Simple Giveaway by Ika

*KLIK BANNER*
TARIKH PENTING :

Bermula pada 31 MEI 2013
Berakhir : 1 JULAI 2013

syarat like and share gambar.
bagi contest di pizzahut: likers ke 39
bagi contest di PIDM Money Smart: likers ke 55

korean bear 1x by ika



teddy bear 1x by OKI STORE



nama hp strap 2x by eymasu



kimono bookmark 3x by husna izati


Blogger Contest Tanah Arab


Kontes1Mei 1Julai Join Blogger Contest Tanah Arab
*KLIK BANNER*

Bermula pada  28 April 2013  dan tamat pada  1 Jun 2013.
hari ni last! jom cepat join!

kerja pertama:
cara penulisan fiqa simple dan santai. :)

kerja kedua:
3 blogger yang wajib dicontohi:
wanita:
+Fatin Diana 
+cik yaya 
+Farah Waheda Wahid 

lelaki:
+Adam Faiz 
+hazwan hairy
+Lelaki Ini 

sebab:
mereka semua sporting, sempoi and caring ^^

kerja ketiga:
Komen ikhlas blog AsyrofAsriStudio ini. 

  • penulisan komen dari segi theme. okay simple je. :)
  • penulisan komen dari segi penulisan Asyrof. agak formal. hehe
  • penulisan komen dari segi Alexa / PR. hmm yg ni tak tahu.
  • penulisan komen dari segi loading / dan sebagainya. loading okay, cepat. :)

hadiah:

Antaranya:-
1. Jubah Morocco Lelaki / Jubah Wanita (Pakaian)
2. Kismis, Kurma (Makanan Kering)
3. Buku Penulisan Pertama Pelajar Mesir / eBook Penulisan Ketuhanan
4. Koleksi Matawang Kertas Mesir
5. Keychain Lambang Mesir
6. Backlink Blog Pemenang di Sidebar Blog ini Selama Tahun 2013.
(Backlink Blog 5 Orang Bagi Pemenang Join Kontes DAN 5 Orang Pemenang Promosi Kontes)

Segmen Menang Blouse Tribal #2


*KLIK BANNER*

Seorang pemenang akan dipilih menggunakan random.org

 30/5/2013 - 30/6/2013

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree





Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





Wednesday, 29 May 2013

Hadiah dari Cik Yaya dah sampai :D

okay, ni petang tadi baru sampai. abang posmen pos register pulak yang hantar.
memang seronok sangat dapat hadiah dari +cik yaya .
hihi jom tengok hadiah yang fiqa dapat. ^^
fiqa menang hadiah purse dalam segmen kak yaya di page. cantik sangat purse tu! fiqa suka!

tapi memang surprise sebab ada shawl sekali tau. rupanya hadiah birthday dari kak yaya. huhu
terharu sangat. :)


p/s: dah lama tak pakai shawl. hihi ^^
warna purple! akak yaya mmg comel sbb tahu2 je fiqa suka warna apa. hehe
sayang akak! thanks dear!
http://misteriomuchacha.blogspot.com
http://www.facebook.com/CelotehCikYaya?fref=ts


10 Blogger Comel di Malaysia


*KLIK BANNER*

10 blogger comel bagi fiqa di Malaysia. :)

+cik yaya 
+Farah Waheda Wahid 
+Fatin Diana 
+Anis Athia Mohd Rozi 
+Anis Zainudin 
+Cik Lyeen Cupcakes 
+zafirah fadzlan 
+Eyma su 
+Bubu Lalola 
+Adam Faiz
 
mangsa tag:
+cik yaya 
+Farah Waheda Wahid 
+Fatin Diana 
+Anis Athia Mohd Rozi 
+Anis Zainudin 
 +zafirah fadzlan 
+Eyma su 
+Bubu Lalola 
+Adam Faiz 

Hadiah dari LabyRinth dah sampai :)


Petang semalam hadiah ni sampai. Fiqa nak keluar je datang abang posmen pos laju naik motor.
Excited tau. Tengok bentuk je tahu mesti hadiah diary. ni hadiah yg fiqa menang kat satu segmen:
Blogger Pinkish and Purplish. ^^
lihat entri ni :D

cantik kak zafirah sampul. tengok sampul, dari UNIMAS. hehe bakal senior fiqa ni. >.<

cantik kan?


thank a lot kat kak zafirah atas hadiahnya. fiqa suka sangat. :)


Pemenang Segmen Grab the Header! by FiQa Nsz



Senarai Peserta boleh check DISINI

Format dalam transparent, saiz 890px X 300px. hope para pemenang suka.^^
bagi yang tak berjaya jangan sedih2 kay..next time boleh cuba lagi..
thanks support me for this segmen,,
kalau ada masa insyaallah fiqa buat lagi segmen ni :D
Buat singkat pun sbb 4hb ni fiqa dah sambung study di UNIMAS. doakan fiqa kay. >.<


TAHNIAH!!!

                    



5 blogger yang bertuah:

                    


1. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/05/segmen-grab-header-by-fiqa-nsz.html
http://i.imgur.com/4N2XxbY.png


2. http://awatifazan01.blogspot.com/2013/05/segmen-grab-header-by-fiqa-nsz.html
http://i.imgur.com/oXeq19i.png


3. http://patungpink.blogspot.com/2013/05/segmen-grab-header-by-fiqa-nsz.html
http://i.imgur.com/3PHAjjh.png


4. http://kisahhatiekah.blogspot.com/2013/05/segmen-grab-header-by-fiqa-nsz.html
http://i.imgur.com/l58b56Y.png


5. http://sepetungu.blogspot.com/2013/05/segmen-grab-header-by-fiqa-nsz.html
http://i.imgur.com/HjcXLBD.png

                    

p/s: dibawah header itu link header nya. :)