Wednesday, 30 October 2013

B.O.B ( Buat Orang Bersalah ) - Mat Luthfi


fiqa pun kadang-kadang BOB gak. haha
korang?

Sunday, 20 October 2013

Tahniah! Senarai Pemenang Segmen Up-kan Follower dan Menang Hadiah!

Salam. :)
Okay. sory for the late announcement. a bit busy lately nih. :3
Final exam dah nak dekat. -_-
Seperti dijanjikan, senarai pemenang dipilih berdasarkan random. 
Fiqa tak sempat lagi nak blogwalking semua peserta, seperti yang dinyatakan tadi, 
kesibukan melanda diri. hehe


KLIK SINI UNTUK CHECK NO BERTUAH ANDA!

Okay, jom tengok siapa yg bertuah itu!


Notebook [1x]  
SILA TUNTUT DISINI


Topup Maxis @ Celcom RM5 [2x


Okay kepada pemenang:
korang diberi masa seminggu je untuk tuntut hadiah.
lewat dari itu, iaitu 27/10/2013, hadiah automatik terbatal.

Sila tuntut kepada sponser:

Pemenang notebook:

Assalamualaikum, saya pemenang segmen yang dianjurkan oleh fiqa nsz.
Nama:
Alamat:
No. tepon:
Hadiah dimenangi:
Link penyertaan:
Terima kasih kerana sponser. :)


Pemenang Topup:

Assalamualaikum, saya pemenang segmen yang dianjurkan oleh fiqa nsz.
No. tepon:
Line Maxis/Celcom:
Link penyertaan:
Terima kasih kerana sponser. :)


apa2 pun, tahniah kepada pemenang!
yang tak menang tu, jangan kecik hati kayy,
lain kali boleh cuba lagi *kalau fiqa buat segmen lagi* 

Thursday, 17 October 2013

Lagu Sedih – V.I.P [lirik+video]




VIP VIP babeh
Selalunya haruku tak sebegitu biru
Selangkah pun tak lah terasa begitu jauh
Ku di sini tapi fikiran entah ke mana
Jiwa yang terganggu buat aku tersedar
Semua kerna kau dah hilang dari pangkuanku



[KORUS]

DJ putarkanlah lagu cinta
Dedikasi kepadanya
Kerana kan aku merindu dia yang menjauh
Putarkanlah lagu cinta untuk ku melayan jiwa
Andai dia tidak kembali
Minta tujukanku lagu sedih
Tujukanku… lagu sedih


Apa mungkin dia sedang mendengar di sana
Dibelenggu kesepian atau sudah lupa
Walau aku cuba berganjak meneruskan hari
Tapi hati masih berpaut semalam lagi

Semua kerna kau dh hilang dari pangkuanku


[KORUS]


Ku bukakan stereo, internet dan radio
Tapi lagu yang ke udara hanya menyucuk-nyucuk jiwa
Keranaku kehilanganmu
Ulang
Kehilanganmu
Jadi jikalau kau sedang mendengar
Rasakan gelombang terpancar


[ULANG KORUS 2x]

Segmen Tamat!



Jom kita saling follow men'follow'.
KLIK SINI untuk ke senarai peserta ye sayang.
Pengumuman pemenang, sekiranya tiada aral akan diumumkan hujung minggu ni. :)
Terima Kasih kepada 58 bloggers yang sudi join segmen singkat ini. 

Sunday, 13 October 2013

SEGMEN UP-KAN FOLLOWER DAN MENANG HADIAH

SEGMEN UP-KAN FOLLOWER DAN MENANG HADIAH


*KLIK BANNER*

Syarat-syarat penyertaan:
1. Copy paste coding dan letakkan kedalam entri anda.
2. Klik iklan untuk fiqa. [KLIK]
    *satu je pun. tak banyak. :3
3. Ikut syarat sponser:

4. DONE! cukup la tu kan syarat nya. so simple meh. KLIK SINI UNTUK KE SEGMEN!
SELAMAT MENYERTAI SEGMEN DAN MENAMBAHKAN FOLLOWER!

Due Date Segment:
a week, from 11/10/2013 to 16/10/2013 (any changes will be inform later)

Saturday, 12 October 2013

I miss you, dear.

Dear My Future Husband,
I know its too much to ask for you to think of me as much as I think of you but I just hope that someday, somehow, you think of me too.




My heart wont let you go, and I need you to know, I miss you.


-dedicated to my future husband that I don't know who-


Akhirnya Aeril Zafrel & Wawa Zainal mengaku sudah bernikah!

Terkejut! Apa-apa pun tahniah wawa dan aeril! Jom kita baca kisah lanjut pengakuan wawa dan aeril. :)

Entri sebelum ini: 


Hujung minggu lalu peminat drama Cinta Jannah dikejutkan dengan berita mengenai dakwaan kononnya pelakon utama drama tersebut, Aeril Zafrel dikatakan telah berkahwin secara senyap-senyap dengan Wawa Zainal dan lebih hangat lagi apabila mereka didakwa telah memiliki seorang cahaya mata lelaki.



Berikutan kontroversi tersebut, Aeril Zafrel dan Wawa Zainal telah mengambil keputusan untuk mengadakan satu sidang media khas bagi menjelaskan segala spekulasi tersebut, bertempat di Neo Damansara, Petaling Jaya, Selangor petang tadi.



Aeril Zafrel & Wawa Zainal tampil memberi penjelasan sebenar


Menurut Aeril Zafrel, mereka sah bernikah pada kali pertama Februari 2012 yang lalu bertempat di Taman Datuk Harun, Petaling Jaya. Pada ketika itu mereka hanya bernikah tanpa sebarang dokumen dan hanya bernikah mengikut hukum syarak iaitu berwalikan bapa Wawa dan dinikahkan oleh seorang imam yang di datangkan khas dari Sabah.



"Sebenarnya kami telah bernikah kali pertama 25 Februari 2012 dan pada waktu itu hanya mengikut hukum syarak tanpa sebarang dokumen. Kami bernikah hanya untuk menghalalkan perhubungan dan pada masa itu Wawa meminta izin daripada saya untuk tidak mendedahkan perkara tersebut kepada pihak pengurusan.

Namun begitu, setelah Wawa memberitahu saya yang dia mengandung pada bulan Januari 2013, kami mengambil keputusan untuk bernikah lagi sekali dengan dia pada Februari 2013 di Masjid Datuk Harun dan pada waktu itu kami mengikut undang-undang negara. Kami juga mengikuti kursus kahwin dan daftarkan perkahwinan tersebut mengikut undang-undang keluarga negeri Selangor. Kami nikah kali kedua sebab saya nak anak saya lahir nanti dia ber bin kan dengan nama saya dan bukannya ber bin kan Abdullah.

Mungkin orang beranggapan kami terlanjur tapi dari sisi agama sebenarnya anak itu memang sah di sisi agama dan Allah."




Wawa Zainal mengaku telah melahirkan bayi lelaki


Dalam pada itu, Wawa Zainal yang turut hadir menjelaskan bahawa dia terpaksa menyembunyikan status sebenar perkahwinan mereka kerana menghormati kontrak dengan pihak pengurusannya sendiri, MIG Production.


"Sebenarnya saya mengandung pada Disember 2012 tapi kami dapat tahu pada Januari 2013. Jadi pada waktu itu kami percepatkan proses kursus kahwin dan sebagainya.

Kami minta maaf kerana telah berbohong selama ini. Kami berbohong kerana bersebab. Anda juga tahu pihak pengurusan akan memarahi saya jika mereka dapat tahu saya bercinta, apatah lagi bila berkahwin. Saya berbuat macam ini sebab menghormati kontrak dan ya, saya memang takut dengan David Teo."


Selain itu, Wawa akui telah melahirkan bayi lelaki pada 24 Ogos lalu di Roopi Medical Centre, Jalan Dato Haji Eusoff, Damai Complex, Kuala Lumpur. Bayi tersebut telah diberi nama sebagai Ahmad Fakharuddin Attar dan buat masa sekarang, aktres tersebut ingin fokuskan kepada soal penjagaan anaknya itu.

Mengenai soal penyakit misteri pula, Wawa akui terkena penyakit tersebut dan melahirkan rasa syukur kerana telah pulih sepenuhnya.

Senarai Peserta Segmen Up-kan Follower dan Menang Hadiah!


    Ini dia senarai peserta awesome. :D
    jom kita saling singgah menyinggah, dan follow meng'follow'. :3


    belum join? 
    tekan banner pentagon tu. or klik sini. :) 


    SENARAI PESERTA


  1. http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  2. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  3. http://jmbelog.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  4. http://amirahamer.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  5. http://airis-contest.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  6. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  7. http://ezelovesse7en.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-menang-hadiah.html 
  8. http://wanruswaniee.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  9. http://beyondtotheinfinity.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  10. http://superpapaya.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  11. http://arunahakirah.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  12. http://www.syuhadasalleh.my/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  13. http://kataubaid.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah_11.html 
  14. http://hafiznur.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  15. http://norazhobbies.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  16. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  17. http://cxopportunities.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  18. http://ceritasitelingabulat.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  19. http://www-duniapixlr.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  20. http://mindakabur.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  21. http://syahidahfadilah.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  22. http://funmemoryera.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang.html 
  23. http://farrahs-le-moustache.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  24. http://www.ayuinsyirah.my/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  25. http://umikasum.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  26. http://wanariahamiza.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  27. http://sipendekmataempat.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  28. http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  29. http://kucenkucenbelog.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  30. http://tengkubutang.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  31. http://adichiee.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  32. http://mellyareenza.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-followers-dan-menang.html 
  33. http://azida-littlestory.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  34. http://randomlyawesomeme.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  35. http://setiakupadaholland.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  36. http://enzul.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang.html
  37. http://mrsteddybearlover.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  38. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  39. http://lienliedot.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  40. http://cahayakukasih.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  41. http://abdahnadhirah19.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  42. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  43. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  44. http://shastory-sha.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  45. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  46. http://www-atiqahamelya.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  47. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  48. http://hafizjohar.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  49. http://d-sweetblackcurrant.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  50. http://didilalala.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html
  51. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah_16.html 
  52. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  53. http://syahadasyuhada.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  54. http://husnamujahidah.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  55. http://seudillerq.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  56. http://bluepinkiey.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  57. http://stayinheart.blogspot.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html 
  58. http://www.erazfadli.com/2013/10/segmen-up-kan-follower-dan-menang-hadiah.html

Dia... inspirasi ku.


Saya sangat suka suka suka suka awak.
awak simple dan selalu sampaikan message yang tersirat.

besides, awak cute. :3

Awak CRUSH saya. :D

mat luthfi. :)

Tutorial: Cara Follow Blog yang Tiada Gadget Follower

Orait. harini fiqa nak ajar cara nak follow blog yang tiada gadget follower.


kita memang nak sangat follow blog tu, tapi dia tak letak gadget follower.
so, cara nya sangat simple meh.

Let's do it!

  1. Hang pi la log in blogger.
  2. dah? okay hang pi copy paste pulak link blog yang hang nak follow tu. dah?
  3. okay, pergi kat dashboard > reading list > add
*nanti dia akan keluar cmni:

*klik untuk tumbesaran*

4. paste la bebanyak mana pun link blog yang hang nak follow tu. then, hang tekan butang Follow tu. DONE!

hah, simple kan? 




Friday, 11 October 2013

Segmen Up-kan Follower dan Menang Hadiah!

-TAMAT-

Assalamualaikum!

nak join segmen simple ni? let's follow the step.
but first of all, don't forget to follow my blog and my fanpage.
this is important for the new updates. :3





Syarat-syarat penyertaan:

1. Copy paste coding dan letakkan kedalam entri anda. (di bahagian html)



2. Klik iklan untuk fiqa. [KLIK]
    *satu je pun. tak banyak. :3
3. Ikut syarat sponser:
4. DONE! cukup la tu kan syarat nya. so simple meh. then jangan lupa komen link entri penyertaan SEKALI sahaja okay. :)

SELAMAT MENYERTAI SEGMEN DAN MENAMBAHKAN FOLLOWER!

Prizes:
Notebook [1x]
Topup Maxis @ Celcom RM5 [2x]

For Update:
[SENARAI PESERTA]

Due Date Segment:
a week, from 11/10/2013 to 16/10/2013 (any changes will be inform later)

Wednesday, 9 October 2013

Warkah Cinta untuk Awak

Luahan Tulus dari Ku untuk Mu di Pagi Subuh



Dear My Future Husband that I really don't know,
I'm single because I was only get into you,
I will keep my heart only for you.
And I'm waiting for you.

May Allah's Love bring us to Him.
Until Jannah.


- Your Future Wife -

Monday, 7 October 2013

Kelantan belasah JDT 6-1 di suku akhir Piala Malaysia 2013 [video]


*video rakaman gol sahaja*

p/s: agak kecewa kerana JDT kalah, apa-apa pun tahniah kepada pemain Kelantan.

Sunday, 6 October 2013

Wawa Zainal sudah berkahwin dengan Aeril Zafrel bulan Februari lalu dan dapat cahaya mata?



Wawa Zainal dan Aeril Zafrel nikah 4 Februari, lahirkan bayi lelaki - Tindakan Aeril Zafrel terus-menerus membuat penafian berhubung status perkahwinannya dengan aktress jelita, Wawa Zainal tidak akan meredakan gosip liar yang sudah kedengaran sejak beberapa bulan lalu.


Buktinya, penulis majalah BiPop sendiri telah membuat siasatan terperinci tentang kesahihan gosip tersebut dan hasilnya telah disiarkan dalam edisi Ahad minggu ini. Antara pendedahan yang dibuat ialah pasangan selebriti Wawa Zainal dan Aeril Zafrel disahkan sudah berkahwin pada 4 Februari lalu mengikut rekod pendaftaran di Pejabat Agama Islam Daera Petaling Jaya. 


Selain itu, hasil pemeriksaan di Pejabat Pendaftaran Negara (JPN), Wawa dan Aeril didakwa adalah ibu dan bapa kepada seorang bayi lelaki yang dinamakan Ahmad Fakharuddin Attar. Anak berkenaan dilahirkan pada 24 Ogos 2013 di Roopi Medical Centre, Kuala Lumpur pada jam 9.25 pagi dengan berat normal 3.12 kg.


Terdahulu, Wawa Zainal telah menghilangkan diri sekitar Februari dan Mac lalu dengan alasan pulang ke kampung untuk berubat penyakit misteri. Menariknya, tarikh kepulangan itu adalah sekitar tarikh pernikahan mereka berdua. Jika hasil siasatan ini benar, mungkinkah Aeril Zafrel selama ini telah berbohong kepada semua peminat yang banyak menyokongnya?


Berikut ialah penjelasan panjang lebar berhubung status perkahwinan Wawa Zainal dan Aeril Zafrel termasuk khabar tentang kelahiran anak sulung mereka yang disiarkan dalam majalah BiPop.


"Desas-desus selama ini yang mengatakan pelakon berlesung pipit, Wawa Zainal dan aktor yang pernah membintangi filem Cinta Kura-Kura dan Budak Pailang, Aeril Zafrel bercinta sering dinafikan 2 pelakon itu. Malam begitu sukar memperoleh kenyataan daripada kedua-duanya untuk membuat pengakuan sebenar bahawa mereka dalam alam pencintaan, di sebaliknya jawapan pernah diberikan ialah mereka cuma berkawan rapat sejak 2011.


Namun, berdasarkan siasatan yang dibuat Bpop sejak ahad lalu, membuktikan pasangan itu sudah berkahwin dan kini memperoleh cahaya mata lelaki yang berusia 6 minggu.


Bpop mengesan nama seorang bayi lelaki yang dikatakan ada bersama Wawa kini adalah anak kandung pasangan berkenaan. Menerusi nama seorang bayi lelaki yang pernah diberitahu kepada Bpop dan satu nama yang pernah dimuatnaik dalam laman sosial IG MiG Online, ianya berkait dengan nama penuh pasangan pelakon itu sebagai ibu bapa seperti mana yang direkodkan dalam Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).


Siasatan juga mendapati pasangan sama cantik, sama padan menjalinkan hubungan cinta sejak 3 tahun lalu itu sudah bernikah dan mendaftarkan pendaftaran perkahwinan mereka di sebuah pejabat agama daerah di Selangor.


Aeril dan Wawa dikatakan mendaftar pernikahan mereka di pejabat agama Islam daerah Petaling pada 4 Februari lalu. Bpop mendapat maklumat seorang bayi lelaki didaftarkan atas nama Ahmad Fakharuddin Attar yang dilahirkan pada 24 Ogos 2013 adalah bayi milik pasangan berkenaan. Bayi seberat 3.12 kilogram itu direkodkan dilahirkan di Roppi Medical Centre, Jalan Dato Haji Eusoff, Damai Complex, Kuala Lumpur pada 9.25 pagi.


Mengikut siasatan lagi, rekod yang diperoleh di JPN mendapati bapa bayi berkenaan bernama Suhairil Suhari iaitu nama sebenar Aeril. Data peribadi Aeril yang dilahirkan pada 2 Disember 1988 dan ibunya Nur Hawa Zainal Abidil atau nama sebenar Wawa yang dilahirkan pada 12 Mac 1992, nyata sama dengan identiti ibu bapa kepada bayi berkenaan.


Sekaligus, maklumat yang diperoleh itu mengesahkan identiti kedua-dua pelakon filem berkenaan sebagai ibu bapa kepada bayi bernama Ahmad Fakharuddin Attar.


Lebih menarik, nama Ahmad Fakharuddin Attar bukan asing kepada Aeril dan Wawa kerana nama itu diambil semperna nama watak Aeril dalam filem terakhir dibintanginya dalam produksi Metrowealth Pictures Sdn Bhd iaitu filem berjudul 99 Kali Rindu arahan Azhari Zain. Filem yang ditayangkan pada Mei lalu turut menggandingkan Aeril dan Wawa. Selain itu, Aeril juga pernah membawa watak bernama Attar dalam filem 7 Petala Cinta juga terbitan MiG.


Sebelum ini, sudah kerap terdengar gosip mengatakan Wawa dan Aeril dilamun cinta tapi kedua-duanya menafikannya. Malah, Bpop pernah membuat pendedahan mengenai gosip cinta apabila seorang teman rapat yang banyak menabur jasa kepada mereka terlepas cakap mengenai hubungan yang sekian lama terjalin itu. Pendedahan itu disiarkan 28 Julai lalu.


Bagaimanapun, pasangan itu tetap menafikannya. Namun, Wawa dalam kenyataan balas pada 4 Ogos lalu tidak menafikan Aeril adalah teman rapat dan sangat istimewa buat dirinya. 2 pelakon itu dikatakan mula menjalinkan hubungan rapat apabila bergandingan dalam drama bersiri Klik. Bagaimanapun, cinta antara mereka kian bersemi apabila digandingkan dalam filem Budak Pailang dan 99 Kali Rindu.


Wawa mula menghilangkan diri apabila mendakwa dirinya terkena penyakit misteri sekitar Februari dan Mac iaitu dikatakan tarikh dirinya dan Aeril bernikah.


Selepas dinobatkan sebagai pemenang kategori Artis Baru Wanita Popular pada majlis Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH 2012) pada awal April lalu, kelibat Wawa sukar untuk dijejaki media massa apabila dia dikatakan kerap pulang ke kampung halamannya di Lahad Datu, Sabah, untuk tujuan berehat dan berubat. Khabarnya Wawa dikatakan meminta cuti panjang dari syarikat pengurusannya, MiG Talent atas alasan sakit.


Bagaimanapun sebuah stesen radio swasta baru-baru ini mendedahkan kononnya seorang pelakon wanita yang sudah lama menghilangkan diri selamat melahirkan anak dan kini sedang berpantang, kira-kira 2 minggu lalu. Suami pelakon wanita itu dikatakan seorang pelakon yang cukup popular dengan drama TV yang disiarkan pada waktu petang. Berita itu didakwa diperoleh daripada sumber keluarga angkat pelakon lelaki itu.


Aeril apabila ditanya mengenai perkara berkenaan, mengatakan dakwaan itu hanyalah kata-kata tanpa sebarang bukti sahih.


“Jika saya nafi dan komen lebih-lebih, orang memang tidak akan berhenti bercakap. Memang saya tidak berkahwin, saya hanya kahwin dalam drama saja. Sekarang status kami berdua hanyalah sahabat baik dan saling mempercayai antara satu sama lain. Tidak dinafikan dan tipu kalau kata kami tidak berjumpa. Jika dia berada di Kuala Lumpur, kami akan keluar makan bersama, tetapi dia sekarang berada di kampungnya di Sabah kerana sedang berubat.” – Katanya dalam sebuah akhbar pada 2 Oktober lalu.


Aeril juga dalam kenyataannya dilaporkan berkata


“Saya ingin memohon, tolong jangan sebarkan cerita jika tidak ada bukti dan akan memburukkan orang lain. Jika saya kahwin, pasti ada bukti kerana pelbagai perkara harus diselesaikan seperti dokumen, bukan boleh kahwin secara senyap kerana akhirnya orang akan tahu juga. Saya lebih suka sembunyikan hal-hal yang tidak ada kaitan dengan kerja contohnya saya berkawan dengan Wawa. Sejujurnya, saya tidak eprnah sorokpun. Lihat saja di laman sosial saya. Tidak kiralah artis atau orang biasa, bukan semua hal kita akan kongsi dengan semua orang,”


Bpop cuba menghubungi Wawa menerusi telefon tetapi tidak dijawab selain dari tidak membalas kiriman SMS.


Sementara itu, Aeril yang dihubungi Rabu lalu menjawab panggilan telefon penulis, tetapi apabila penulis ingin mula bertanya sesuatu kepadanya, Aeril terus memberitahu dia sedang memandu kereta dan meminta penulis menghubunginya semula. Penulis sempat berpesan supaya jangan pula tidak menjawab panggilan selepas ini lalu dia menjawab “Ok ok,”


Selepas setengah jam penulis cuba menghubunginya semula dan menghantar SMS, Aeril langsung tidak menjawab panggilan telefon atau membalas SMS yang dihantar kepadanya. Beberapa kali panggilan seterusnya juga tidak dijawab. Penulis juga mencuba lagi beberapa menghubungi Aeril pada khamis lalu namun panggilan telefon masih tidak berjawab."


Saturday, 5 October 2013

Blog berwajah baru!!


design baru!
inspirasi dari blog private fiqa. haha

dan dodo. :P

*p/s: amacam? okay tak korang??