Sunday, 18 May 2014

Edit blog, then test speed and weight of my blog!



Assalamualaikum. Hi peeps! 
Harini tak tahulah kenapa fiqa terlebih rajin nak edit blog. Terasa macam blog fiqa terlalu simple. haha
So, harini fiqa edit lah blog ni supaya nampak lebih menarik. ^^
Fiqa edit sidebar title background, change semua font title, tambah icon cute kat senarai blog archieved.
Lepas fiqa buat GA, fiqa baru perasan yang comment jadi meleret2 so fiqa tambah fungsi scroll bar dalam kotak komen. Fiqa ada tambah button send, like and share FB supaya senang fiqa nak promote GA dan entry di group. Takde lah susah payah nak bukak satu2. hehe
Ada juga ruang tapak iklan yang fiqa tambah, dan dah ada 2 customer yang sewa tapak tu. kalau korang nak sewa juga boleh click kat menu tempahan tu okay? :)





So ini hasil ujian kelajuan dan berat blog fiqa. Alhamdulillah still laju dalam loading. :)



Kalau korang nak test berat dan kelajuan blog korang, boleh pergi ke LINK INI.
selamat mencuba!

annyeong~

8 comments:

  1. Wah... Dah berwajah baru yer Fiqa :))

    ReplyDelete
  2. Wah. Bestnya blog nampak baru! Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe best baru rajin nak bukak blog :P

      Delete
  3. untungnyer kreatif leh edit blog sendiri, CN ni nama jer amik sc comp, tapi hampeh part edit mengedit ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. fiqa tak suka sc comp and programming,
      waa awak ada advance laa cmni utk benda2 coding ni.. fiqa tahu yg basic2 je :P

      Delete
  4. Assalammualaikum... fiqa,

    mselim3 punya blog berat lah... 11.13 sec hahah

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. cer tengok gadget apa yang memberatkan blog tu. then buang kalau tak penting :)

      Delete

thanks a lot for the comment :D
*your comment will be publish later.