Sunday, 18 May 2014

The Liebster Award



Assalamualaikum. :)

wah. permainan jawab soalan then tag2 blogger lain ni, fiqa terkena harini. haha
rasanya dah lama tak main game ni. last main tahun lepas, sebab fiqa busy dengan study, lepastu tak sempat nak bukak blog sangat. Dah habis asasi ni baru lah ada kelapangan nak bukak blog selalu, setiap masa. hee
Oh ya, fiqa ada buat giveaway sementara fiqa free ni. jangan lupa sertai sekali k!
Okay, kali ni fiqa di tag oleh Kak Leen, salam perkenalan! >.<


Ini rules dia:
1 - Mention the person who nominated you with a link to their blog.
2 - Answer the 11 question asked.
3 - Nominate 11 others bloggers.
4 - Create 11 of your own questions for them to answer
5 - Notify your nominate.



1. ada nama glamor tak waktu sekolah ?? kalo ada apa kah namanya? dan kenapa ? 
- ada. sampai sekarang nama tu fiqa guna. haha. Fiqa Nsz. actually, fiqa start guna nama tu time sekolah lagi, nama fb, maklumlah nama fiqa macam terlalu ramai orang ada nama sama cm fiqa. So senang sikit orang nak cari nama fiqa nsz ni. hehe

2. anak ke berapa? 
- fiqa anak ke 2 dari 4 adik beradik. :)

3. cita-cita dulu nak jadi apa? dan sekarang? capai lom cita-citanya ? 
- sebenarnya cita-cita fiqa dulu nak jadi engineer kat tempat minyak sebab gaji dia besar. tapi sekarang? dah bertukar haha. sebab fiqa dah tak suka subjek kimia lepas sambung asasi. (susah oo). Sekarang? manusia berguna. hehe

4. still study ker? (kat mana) or dah kerja?
- sekarang dah habis study peringkat asasi. tak kerja, duduk rumah je lagi sementara tunggu panggilan ke ijazah sarjana di UNIMAS. insyaAllah. :)
5. destinasi impian ? kenapa mau ke sana?
- Korea. haha. siapa pembaca setia blog fiqa tahu laa sebabnya. :P

6. suka membaca tak ? kalo ya, apa buku yang selalu dibaca 
- sejujurnya, fiqa tak suka membaca buku bila dah makin besar ni. tak tahu la kenapa. hahah. tapi still suka baca komik lawak kampus sampai sekarang. hampir semua volume fiqa ada. 

7. binatang apa yang korang palingg tak suka? *wajib kabo.. hehe 
- of coz lipas. gegirls tahu la kenapa kan? geliiiii. :/

8. kenapa berblog? 
- saje suka-suka, boleh dapat kenalan baru, boleh luahkan pendapat di blog melalui penulisan di blog. 

9. apa impian yang nak dicapai sebagai blogger ? 
- tettt, menjadi blogger yang dihormati. (krik krik)

10. apa pendapat uolss tentang cikmisi punya blog neh ?? 
- peminat warna pink dan ungu, blog simple dan kemas. salah seorang dari sponsor GA fiqa. oh ya, peminat ungu kan? hehe

11. fiqa - mana soalan 11 cikmisi? hehe



orite, now turn fiqa pula untuk mencipta soalan2 untuk dijawab oleh blogger.
  1. lagu apa yang paling korang minat?
  2. kenapa korang minat lagu tu?
  3. cerita / movie /drama apa yang paling korang suka?
  4. kenapa korang suka sangat cerita tu?
  5. dah kahwin belum? kalau belum, apa umur yang korang rancang nak berkahwin?
  6. pendapat korang mengenai blog korang?
  7. pendapat korang mengenai blog fiqa?
  8. status pekerjaan korang sekarang?
  9. apa impian korang?
  10. pernah terserempak dengan hantu tak? kalau pernah, ceciter sikit. hehe
  11. pengalaman pahit dan manis yang tak dapat dilupakan sepanjang korang berblogging?


yeah, jawab k jangan tak jawab. penat fiqa perah otak nak cipta soalan ni. hehe
So fiqa nak tag kepada mangsa2 game ni. dah jawab, inform fiqa k! :)
thank you, annyeong~


Mangsa Tag:
Cik Leen
Adam Faiz
Fatin Diana
Emas Putih
Dunia Zumal
Yumida
Mia Liana
Farah Bubblynotes
Paly
Mr Cupid
Blog Santai
Karimah
Aliatul Aiman

*fiqa langgar syarat tag 11 blogger, fiqa tag sesuka hati fiqa, hehe. :P

13 comments:

  1. Alamak nama zumal pun ade yer... Patut terasa nak singgah tadi :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. jawab tau nanti soalannya. curious ni >.<

      Delete
    2. Zumal dah jawab... Sudi2 la baca... http://duniazumal.blogspot.com/2014/05/liebster-award-part-6.html

      Delete
  2. Haha thanks tag! Nanti saye free, saye jawab :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome! nanti komen sini kalau dah jawab k :D

      Delete
    2. Done :D
      http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/06/liebster-award-nomination-by-fiqa-nsz.html

      Delete
  3. hehe .. dah jawab ! updated .. ~~

    http://keyranazleen.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-3-4.html

    ReplyDelete
  4. hanya gegirls tahu kenapa tak suka lipas.ehehe.
    jom join GA ni http://eyranasrin.blogspot.com/2014/05/1st-mini-giveaway-by-atikah-aziz.html

    ReplyDelete

thanks a lot for the comment :D
*your comment will be publish later.