Sunday, 1 June 2014

Bila tweet trending di SNS..



Assalamualaikum. :)
Hi. nak share sikit pasal trending yang selalu wujud di SNS - twitter.
Tadi petang fiqa boring so online laa twitter, promote giveaway yang fiqa buat kat twitter fiqa.
And ada dua tweet fiqa ni, fiqa guna trending hash-tag Infinite dalam hangul:


Tengok je notification. 143 re-tweets!
Ambik kau. tak pernah orang RT tweet fiqa sampai beratus2 ni. Excited jap. So nak screen cap buat kenangan. hehe




Lepastu, fiqa tweet lagi lepas dapat tahu yang online shop dah post album Last Romeo!
Aigomanina! album untuk Giveaway bakal sampai! *tepuk tangan sikit*
So fiqa tweet laa, "can't wait for my album to arrive! :D #인피니트 #라스트로미오"


Kali ni fiqa tweet guna hash-tag hangul Infinite dan Last Romeo:


Sekejap je, fiqa check notification, 110 re-tweets!
Amboi! meriah! hahahaXD



Then, fiqa saje2 check hashtag INFINITE dan LAST ROMEO dalam hangul tu, memang trending in Korea.
Cuma kat Malaysia belum trending lagi. Haritu je trending #LastRomeo1stWin#LastRomeo2ndWin, #LastRomeo3rdWin in world wide. Tak sangka juga Infinite menang 3 hari berturut-turut. Congrates to our Romeos!
In conclusion, kalau korang nak rasa jadi retis SNS kejap, tweet laa benda yang jadi trending. Haha. ^^
Annyeong! Jangan lupa join GA fiqa sekali yee! >.<

8 comments:

  1. tahniah kak dapat sampai beratus retweet, k yus takpernah dapat.
    tahniah jugak dekat infinate sebab menang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. try laa tweet trending. kot2 yus boleh dapat ber"K" tweet. :p

      Delete
  2. amboiii hot betul fiqa ye hehe sampai beratus yg retweet

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha takde maknanyaaa tu nasib je tu kih3

      Delete
  3. wahhh wohhhh wuhhhh~~~tahniah retis :) :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik terima kasihhhh >.<
      *perasan jap*

      Delete
  4. wahh, daebak lah fiqa boleh dpt sampai beratus retweet! eira pun klau orang retweet tweet eira pun cuma satu, dua org aje! hot betul fiqa! hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tu sebab trending punya pasal :P

      Delete

thanks a lot for the comment :D
*your comment will be publish later.