Tuesday, 10 June 2014

My Artwork - Frozen My Version


Assalamualaikum. :)
Hi ini dia 9th Artwork fiqa using SAI. Agak complicated sikit lukisan ni, sebabnya fiqa guna banyak layer, banyak kali transparentkan guna CS6, guna photoscape dan akhir sekali guna SAI balik.

|
|
Artwork frozen ni fiqa guna cara seperti melukis vector untuk lakaran, dan kaler seperti biasa fiqa kaler doodle. So, banyak guna layer untuk mengaler untuk efek yang lebih kemas. (punya skema ayat kan haha)
Mengambil masa lebih kurang 3 jam lebih untuk disiapkan sepenuhnya. Fuh. 
Tapi hasil akhir memuaskan hati. >.<

*do not edit/crop this picture.

|
|
|

Want to look more my artwork?
Let's go to my ART page. annyeong! ^^

28 comments:

  1. Replies
    1. SAI tu satu aplikasi untuk melukis menggunakan komputer. Fiqa guna mouse untuk melukis. :)

      Delete
    2. Owh..Wow! great...memang hebat la Fiqa ni. (y)

      Delete
    3. alhamdulillah ini semua pinjaman dr Allah :)

      Delete
  2. alamak..lupa nk klik "notify me"

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha takpe fiqa dah balas tau komen khamsi :)

      Delete
  3. lawanya <3 sekarang ni SAI kena bayar kut. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks. eh tak laa. fiqa guna free je. baru install kot minggu lepas. fiqa cari kat internet je :)

      Delete
  4. Cantiknya .. Nak try download laa ^^

    ReplyDelete
  5. lawa gila ! pandai nye fiqa buad !

    ReplyDelete
  6. daripada jauh nmpk mcm real :O

    ReplyDelete
  7. Cantiknya. Serupa macam yang asal. Wow :D

    ReplyDelete
  8. Smart giler...SAI stand for what eh? Nak gak try....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paint tool SAI. cer try search google, nanti kuar banyak pasal SAI ni. try laa jugak nanti :)

      Delete
  9. Cantik nye ^_^ seyes cantikkk ! nampak mcm real :D

    ReplyDelete

thanks a lot for the comment :D
*your comment will be publish later.