Thursday, 30 October 2014

[ENG SUB] My Lovely Girl (내겐 너무 사랑스러운 그녀) Episode 12






Title: My Lovely Girl (내겐 너무 사랑스러운 그녀)
Also Known as: My Lovable Girl, Too Lovely Girl For Me, She's So Lovable
Genre: Romance, Music, Drama
Episodes: 16 
Broadcast network: SBS
Broadcast period: September 17, 2014 – November 6, 2014
Air time: Wednesdays and Thursdays at 22:00 (KST)

[SYNOPSIS]
[FULL EPISODE]





Sunday, 26 October 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih




Assalamualaikum. :)
Fiqa nampak ni, OMG lazada buat sale 11.11 ni! (tanda kalendar). :D
Oh ya, jom la beramai-ramai beli di lazada ni.. so far fiqa dah beli 3 kali kat lazada, and kualiti barang sangat okay. :) 
huhu thanks +Emas Putih sebab buat contest ni, at least fiqa dapat tahu bila lazada buat sale lagi hehe. XD


|
|
|


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Saturday, 25 October 2014

High School: Love On (하이스쿨 - 러브온) Episode 13 [ENG SUB]




Title: 하이스쿨 – 러브온 / High School – Love On 
Also Known as: Hi! School: Love On
Genre: Romance, Youth, School
Episodes: 20
Broadcast network: KBS2
Broadcast period: 2014-July-11 to 2014-Nov-21
Air time: Fridays 20:55

[SYNOPSIS]
[FULL EPISODE]



Friday, 24 October 2014

INFINITE Woohyun sang "When Love Come" for Modern Farmer OST, the new upcoming drama!



Infinite Woohyun sang OST for the new upcoming drama, Modern Farmer which cast by FT Island's vocalist, Lee Hongki! Modern Farmer are the new upcoming drama after drama My Lovely Girl. Let's take a look for the new song OST!
*Woohyun also currently a main role in hits ongoing drama High School Love On!

"Grow: Infinite’s Real Youth Life" the new film of INFINITE on theater this 4th December 2014!





Boy Band Infinite’s film titled "Grow: Infinite’s Real Youth Life" will be on theater this December 4!

In the film "Grow: Infinite’s Real Youth Life", Infinite will show their private appearance during the world tour. They will also honestly talk about their life as a member of boy band including their agony and stories behind the stages.

Fans can see Sungyeol, who seems very playful but always takes good care of other members, Woohyun’s passion for writing music, Dong-woo who is so into taking pictures and Hoya who is so eager to learn dance that he enrolled for dance academy in the film.

Appearances of Sungkyu who always struggles with trauma on stage, Sungjong who is going through a second adolescence and L who is showing great performance in drama, and world tour will be seen as well.

Besides, CEO Jungyeop will narrate for the film to encourage them.

This film will focus more on personal growth of each member revealing their conflict between members and worries as not only a member of boy band but human beings.

-Source-
|
|
*p/s: Inspirit, don't you excited like I am? >.<

Annabelle [2014] Free Watch Online Full Movie






[ENG SUB] My Lovely Girl (내겐 너무 사랑스러운 그녀) Episode 11






Title: My Lovely Girl (내겐 너무 사랑스러운 그녀)
Also Known as: My Lovable Girl, Too Lovely Girl For Me, She's So Lovable
Genre: Romance, Music, Drama
Episodes: 16 
Broadcast network: SBS
Broadcast period: September 17, 2014 – November 6, 2014
Air time: Wednesdays and Thursdays at 22:00 (KST)

[SYNOPSIS]
[FULL EPISODE]





Cashout 8share lagi!


Assalamualaikum. :)
Hi peeps! Alhamdulillah.. seronok sangat guna 8share ni.. baru tahun ni guna dalam bulan 6 dah 2 kali fiqa cashout.. first cashout RM80, untuk kali ni cashout RM100. :D

Apa yang fiqa suka sangat pasal 8share ni, dia banyak adakan event.. example macam buat hashtag kat instagram, dapat vouncher, or buat video hari kemerdekaan dapat RM100. So senang la sikit nak naik kalau korang rajin join event2 camtu. Fiqa memang rajin join event2 macam tu.. sebab laju sikit nak up kan earning.. 



Ni pulak event terbaru yang 8share anjurkan.. jom lah join hari ni last tau untuk hantar penyertaan!

|
|
Related entry:

Thursday, 23 October 2014

Pos Malaysia Call Service Centre problem ke?






Assalamualaikum. Hi peeps. nak tanya sikit ni.. pos Malaysia call service centre yang 1300300300 tu problem ke?? Sebab dari minggu lepas call dan hari ni jugak depa tak angkat2 call fiqa.
Telefon je mesti akan jadi macam ni.. Harap maaf semua perunding perkhidmatan kami sedang sibuk, sila tunggu sebentar lagi.. lepastu tunggu la sampai message yang sama tu keluar sampai 3/4 kali still sama2. Last2 fedup letak phone. Kredit sepuluh ringgit habis macam tu je. hmm..
anyone?? risau sebab barang dah sebulan lebih kena tahan dengan kastam.. wakilkan pos malaysia (dah bayar) untuk tuntutan barang sampai sekarang tak settle. Bila call je tak dapat. Kastam pun sama jugak, call pun tak dapat. Dah la barang fiqa tu kena tahan kat KL, bukan dekat fiqa nak pegi sana. 




*P/s: sad life. T-T


Monday, 20 October 2014

If you loved me. :(


Hi peeps! Lama fiqa tak update story mory kat blog ni..
Nak share satu video ni, grab popcorn, turn subtitles/CC...
layan --> huhu sedih.. ㅠㅠㅠ


*p/s: mood jiwang.. layan blues hujan2 ni..

Saturday, 18 October 2014

High School: Love On (하이스쿨 - 러브온) Episode 12 [ENG SUB]




Title: 하이스쿨 – 러브온 / High School – Love On 
Also Known as: Hi! School: Love On
Genre: Romance, Youth, School
Episodes: 20
Broadcast network: KBS2
Broadcast period: 2014-July-11 to 2014-Nov-21
Air time: Fridays 20:55

[SYNOPSIS]
[FULL EPISODE]



Friday, 17 October 2014

[ENG SUB] My Lovely Girl (내겐 너무 사랑스러운 그녀) Episode 10






Title: My Lovely Girl (내겐 너무 사랑스러운 그녀)
Also Known as: My Lovable Girl, Too Lovely Girl For Me, She's So Lovable
Genre: Romance, Music, Drama
Episodes: 16 
Broadcast network: SBS
Broadcast period: September 17, 2014 – November 6, 2014
Air time: Wednesdays and Thursdays at 22:00 (KST)

[SYNOPSIS]
[FULL EPISODE]





[ENG SUB] My Lovely Girl (내겐 너무 사랑스러운 그녀) Episode 9






Title: My Lovely Girl (내겐 너무 사랑스러운 그녀)
Also Known as: My Lovable Girl, Too Lovely Girl For Me, She's So Lovable
Genre: Romance, Music, Drama
Episodes: 16 
Broadcast network: SBS
Broadcast period: September 17, 2014 – November 6, 2014
Air time: Wednesdays and Thursdays at 22:00 (KST)

[SYNOPSIS]
[FULL EPISODE]





Sunday, 12 October 2014

High School: Love On (하이스쿨 - 러브온) Episode 11 [ENG SUB]




Title: 하이스쿨 – 러브온 / High School – Love On 
Also Known as: Hi! School: Love On
Genre: Romance, Youth, School
Episodes: 20
Broadcast network: KBS2
Broadcast period: 2014-July-11 to 2014-Nov-21
Air time: Fridays 20:55

[SYNOPSIS]
[FULL EPISODE]



[ENG SUB] My Lovely Girl (내겐 너무 사랑스러운 그녀) Episode 8






Title: My Lovely Girl (내겐 너무 사랑스러운 그녀)
Also Known as: My Lovable Girl, Too Lovely Girl For Me, She's So Lovable
Genre: Romance, Music, Drama
Episodes: 16 
Broadcast network: SBS
Broadcast period: September 17, 2014 – November 6, 2014
Air time: Wednesdays and Thursdays at 22:00 (KST)

[SYNOPSIS]
[FULL EPISODE]





Thursday, 9 October 2014

[ENG SUB] My Lovely Girl (내겐 너무 사랑스러운 그녀) Episode 7






Title: My Lovely Girl (내겐 너무 사랑스러운 그녀)
Also Known as: My Lovable Girl, Too Lovely Girl For Me, She's So Lovable
Genre: Romance, Music, Drama
Episodes: 16 
Broadcast network: SBS
Broadcast period: September 17, 2014 – November 6, 2014
Air time: Wednesdays and Thursdays at 22:00 (KST)

[SYNOPSIS]
[FULL EPISODE]





Saturday, 4 October 2014

Salam Aidiladha di perantauan.


Assalamualaikum. :)


Happy Eid Mubarak. Salam Aidiladha. Salam perantauan.
**poster the true of sacrifice.

#‎rayakalinitakdapatbalikjugak‬ ‪#‎demamrindu‬  ‪#‎eidmubarak‬‪ #‎tagsforlike‬ ‪#‎unimasintake14‬ ‪#‎exasasi‬ ‪#‎asasibatch4‬ ‪#‎kamipoyokauyangsetap‬‪ #‎moodmerengmalamtok‬ ‪#‎sedihsikpatbalikraya‬



Yaya Instax Printing Service, keep your memories and turn your normal photo to polaroid with lowest cost!


Assalamualaikum and Hi peeps especially for selfcas lover. :)
Have a great news to inform you guys that now, you can turn your normal photo to polaroid with lowest cost! You didn't have to buy polaroid's camera, or polaroid's film, but just need to send your memorable / sweetest / favourite moment and @Yayainstaxprintingservice will print it for you! Just nice!




Bosan dengan gambar lama yang terlalu besar untuk disimpan? Beralihlah kepada polaroid photo yang saiznya lebih kecil dan senang untuk disimpan. Di @Yayainstaxprintingservice kami menawarkan servis printing polaroid photo dengan harga yang murah.

*Untuk maklumat lanjut sila komen atau fast reply whatsapp 0173597507




So what you are waiting for?
Let's keep your favourite moment with polaroid picture!
It's easy and cheap!

|
|

*please visit instagram Yaya Instax Printing Service for more info ^^