Thursday, 15 January 2015

Tutorial: Scroll Box untuk kotak Comment

Assalamualaikum. :)
Next, tutorial ialah scroll box untuk kotak komen. Kalau banyak orang komen dalam blog korang, nanti dia akan keluar berjela-jela kalau korang tak pasang scroll box. Tak kemas nanti. Serabut fikiran memandangnya. :>

1. First, korang bukak Dashboard > Template > Edit Template
2. Then korang tekan kat mana2 kat coding2 tu, pastu tekan CTRL+F (nanti akan keluar kotak untuk memudahkan korang mencari code)
3. Paste code ni kat kotak carian:
<div class='comments' id='comments'>

4. Nanti dia keluar macamni:

5. Then, korang gantikan code tu dengan code yang ni:
<div class='comments' id='comments' style='overflow:auto; width:ancho; height:300px;'>


6. Last sekali korang tekan Save Template. Then preview. Dia akan jadi macam ni:

Good Luck! :)


1 comment:

thanks a lot for the comment :D
*your comment will be publish later.